В социалната мрежа VKontakte, както е известно, има достатъчно голям брой функции, които в оригиналната си форма са скрити от очите на потребителя. Една такава специална функция позволява абсолютно всеки собственик на собствения си профил, докато пише съобщения навсякъде, използва пространство или просто поставя празно съобщение.

Използвайки тези възможности, VK.com е напълно разрешена функционалност, т.е. няма да получавате наказания за такива. Въпреки това, все още не е необходимо да пращате празни съобщения твърде често, особено когато става дума за теми в големи обществени или групови чат стаи.

Изпращане на празно съобщение

Всичко, което трябва да направите, за да изпратите съобщение, което няма визуално съдържание, е да използвате специален космически код. По този начин системата на VK разпознава вашето съобщение като пълно, но когато бъде изпратено, то ще бъде преобразувано.

Не само социалната мрежа VKontakte работи с този код, както е описано в тази статия, но и много други подобни сайтове и дори цели търсачки.

Докато пишете празно съобщение, можете да дублирате необходимия код няколко пъти, но трябва да се има предвид, че резултатът от това няма да се промени по никакъв начин.

 1. Отворете сайта за VC и отидете на мястото, където искате да оставите празно съобщение.
 2. Отидете в секцията за съобщения за писане на съобщения VKontakte

  За това например е подходяща вътрешна система за незабавни съобщения или дискусия в дадена общност.

 3. В полето за въвеждане на тялото на буквата въведете специалния код, както е показано на изображението по-долу.
 4. Въведете кода, за да изпратите празно съобщение в секцията за съобщения VKontakte

  Тъй като този код е "празен", не е възможно да го поставите тук за копиране.
  Просто въведете символите, показани в изображението.

 5. Натиснете клавиша "Enter" на клавиатурата или кликнете върху съответния бутон "Изпращане" в зависимост от мястото на публикуване на вашето съобщение.
 6. Изпращане на писмо с код, за да изпратите празно съобщение в секцията за съобщения VKontakte

 7. Както можете да видите, съобщението е изпратено успешно, но текстът в него, който сте написали там, автоматично е заменен с празен низ.
 8. Успешно изпратихте кода, за да изпратите празно съобщение в секцията VKontakte

Можете да повторите целия процес на абсолютно всяко място в дадена социална мрежа без видими ограничения. След това незабавно забележите, че тази автоматична подмяна на специалния код работи изключително в текстови полета, т.е. в приложения и т.н., едва ли можете да използвате такива методи за изпращане на празно писмо.

Към днешна дата това е единственият и гарантиран начин за писане на съобщения без визуално съдържание. Пожелаваме Ви най-доброто!