В продължение на много време в социалната мрежа Instagram нямаше никакъв инструмент за частна кореспонденция, така че цялата комуникация се осъществяваше изключително чрез коментари по снимка или видео. Беше чута молитва на потребителите - сравнително наскоро разработчиците с друга актуализация добавиха Instagram Direct - специална част от социалната мрежа, предназначена да поддържа затворена кореспонденция.

Instagram Direct е дългоочакваната и понякога много необходима част от тази популярна социална мрежа, която ви позволява да изпращате лични съобщения, снимки и видеоклипове на конкретен потребител или група хора. Този инструмент има няколко функции:

 • Съобщенията в чата пристигат в реално време. Като правило, за да видите новия коментар под публикацията, трябваше да опресним страницата. При директните съобщения се изпращат в реално време, но освен това ще видите кога потребителят прочете съобщението и кога ще напише текста.
 • Групата може да се състои от до 15 потребители. Ако възнамерявате да създадете групов чат, в който ще има разгорещена дискусия, например предстоящото събитие, не забравяйте да обмислите ограничаването на броя на потребителите, които могат да влязат в един чат.
 • Изпратете снимките и видеоклиповете си до ограничен брой хора. Ако снимката ви не е предназначена за всички абонати, имате възможност да я изпратите на Директен до избрани потребители.
 • Съобщението може да бъде изпратено на всеки потребител. Лицето, което искате да напишете на Direct, може да не е в списъка на вашите абонаменти (абонати) и неговият профил може да бъде напълно затворен.

Ние създаваме кореспонденция в Instagram Direct

Ако трябва да напишете лично съобщение на потребителя, то в този случай имате два начина.

Метод 1: Чрез директното меню

Този метод е подходящ, ако искате да напишете съобщение или на един потребител или да създадете цяла група, която ще може да получава съобщенията ви и да отговаря на тях.

 1. Отидете до главните раздели на Instagram, където се показва вашата информационна емисия и след това направете a svayp вдясно или tapin в горния десен ъгъл на иконата на самолета.
 2. Преминаване към Instagram Direct

 3. В долната част на прозореца изберете бутона "Ново съобщение" .
 4. Ново съобщение в Instagram

 5. Списъкът с профилите, на които сте абонирани, се показва на екрана. Можете да маркирате между тях потребители, на които ще бъде изпратено съобщението, и да потърсите профила по имейл, като го посочите в полето "За" .
 6. Избиране на потребител за Instagram Direct

 7. След добавяне на необходимия брой потребители в полето "Write a message" въведете текста на писмото си.
 8. Въвеждане на съобщение в Instagram Direct

 9. Ако трябва да прикачите снимка или видеоклип от паметта на устройството си, кликнете върху иконата вляво, след което на екрана ще се появи галерията на устройството, където ще трябва да изберете един медиен файл.
 10. Добавяне на снимка към Instagram Direct

 11. В случай, че трябва незабавно да направите снимка за съобщение, в дясната част кликнете върху иконата на камерата, след което можете да направите снимка или да направите кратък видеоклип (за това, бутонът на затвора трябва да се задържи дълго време).
 12. Създаване на моментна снимка за Instagram Direct

 13. Изпратете съобщението си до потребителя или групата, като докоснете бутона "Изпращане" .
 14. Изпращане на съобщение до Instagram Direct

 15. Ако се върнете в главния прозорец на Instagram Direct, ще можете да видите целия списък с разговори, в които някога сте имали разговор.
 16. Прозорец за избор на чат в Instagram Direct

 17. За да разберете дали получавате отговор на съобщение, можете да получите съответното известие Push или да видите иконата с броя нови букви вместо иконата Direct. В един и същ директен чат с нови съобщения ще бъде отбелязано с удебелен шрифт.

Преглед на ново съобщение в Instagram Direct

Метод 2: Чрез страницата с профил

Ако искате да изпратите съобщение на конкретен потребител, тази задача се извършва удобно чрез менюто на профила му.

 1. За да направите това, отворете страницата на профила, на който възнамерявате да изпратите съобщение. В горния десен ъгъл изберете иконата с елипса, за да покажете допълнителното меню, след което докоснете "Изпращане на съобщение" .
 2. Изпращане на съобщение до потребителя в Instagram

 3. Можете да влезете в прозореца на чата, комуникацията, в която се осъществява точно по същия начин, както е описано в първия метод.

Как да отговаряте директно на компютър

В случай, че трябва да комуникирате чрез частни съобщения в Instagram не само на смартфона, но и на компютъра, тук сме принудени да съобщите, че Уеб версия на социалната услуга няма да можете, защото няма директен раздел като такъв.

Имате само две възможности: да изтеглите приложението Instagram за Windows (обаче версията на операционната система трябва да е 8 или по-висока) или да инсталирате на компютъра си емулатор на Android, който ще ви позволи да стартирате Instagram на компютъра си.

Прочетете още: Как да стартирате Instagram на компютър

По въпроса, свързан с прехвърлянето на съобщения до Instagram Direct, за днес всичко.