За да запазите списъка с контакти на устройството с Android, е добре да обмислите дали възнамерявате да извършите пълното му нулиране или мигането. С това, разбира се, може да помогне и за стандартната функционалност на списъка с контакти - внос / износ на записи.

Има обаче още един по-предпочитан вариант - синхронизация с "облака". Тази функция позволява не само да се осигури безопасността на списъка с контакти, но и да се направи публично достояние от всички наши устройства.

За да използвате тази функция, трябва да конфигурирате правилно автоматичното синхронизиране на данните на устройството с Android. Как да направите това, ние ще продължим да обясняваме.

Настройте автоматичното синхронизиране в Android

За да конфигурирате правилно параметрите за синхронизиране на данни в "зеления робот", трябва да изпълните няколко прости стъпки.

 1. На първо място трябва да отидете в "Настройки" - "Акаунти" , където в допълнителното меню трябва да се активира единственият елемент "Автоматична синхронизация на данни" .
  Активиране на данни за автоматично синхронизиране на Android
  Обикновено това квадратче е винаги проверено, но ако по някаква причина не е така - маркирайте го сами.

 2. След това отидете на "Google" , където виждаме списък с профили в Google, свързани с устройството.
  Списък на Google сметки на устройство с Android
  Изберете един от тях, след което ще получите по-подробни настройки за синхронизиране.

 3. Тук трябва да са включени превключвателите до "Контакти" и "Контакти в Google+" .
  Настройки за синхронизиране с Android

Това е използването на всички настройки, описани по-горе, което води до желания резултат - всички контакти автоматично се синхронизират със сървърите на Google и по желание се възстановяват за няколко докосвания.

Получаваме достъп до контактите на компютъра

Синхронизирането на контактите с Google е много полезна функция и защото достъпът до списъка с номера, който можете да получите от абсолютно всяко устройство, което поддържа пълноценна работа с мрежата.

В допълнение към джаджите за Android и iOS, с контактите си можете удобно да работите с персонален компютър. За това интернет гигантът ни предлага да използваме решението на браузъра за контакти в Google. Тази услуга включва цялата функционалност на "мобилния" адресен указател.

В браузърната версия на Контакти можете да въведете вече познат начин - като използвате менюто "Google Apps" .
Google Приложения в мрежата

Услугата предлага всичко същата като съответното приложение на вашия смартфон: работа със съществуващи контакти, добавяне на нови, както и пълно импортиране и експортиране. Интерфейсът на уеб версията на контактите е напълно автентичен.

Уеб-базирана версия на приложението Контакти

Използвайте Google Контакти на вашия компютър

Като цяло, цялата екосистема, предоставена от "Корпорация на доброто", ви позволява да осигурите максимална сигурност на вашите контакти и удобство за работа с тях.