Въпреки факта, че много игри от EA и партньори могат да бъдат закупени директно в произход , не всички потребители правят това. Но това не означава, че продуктът вече не трябва да бъде обвързан с неговата сметка в тази услуга. За да направите това, е необходимо да извършите някои действия.

Активиране на игрите в началото

Активирането на игрите в Origin се извършва чрез въвеждане на специален код. Тя може да бъде получена по различни начини, в зависимост от начина, по който играта е придобита. Ето няколко примера:

 • При закупуване на диск с игра в магазин за търговия на дребно, кодът се посочва или върху самата медия, или някъде в пакета. Навън този код е отпечатан изключително рядко поради опасения, че той ще бъде използван от безскрупулни потребители.
 • Когато получите предварителна заявка за игра, кодът може да бъде посочен както на опаковката, така и на специална подаръчна вложка - това зависи от въображението на издателя.
 • Когато купувате игри от други дистрибутори, кодът се предоставя отделно по начина, по който се използва тази услуга. Най-често кодът идва с покупка в личния акаунт на клиента.

В резултат на това се нуждаете от код и само ако го имате, можете да активирате играта. Тогава ще бъде добавено към библиотеката на оригиналната сметка и ще можете да я използвате.

Важно е да се отбележи, че кодът е присвоен на една сметка, няма да е възможно да го използвате от друга. Ако потребителят желае да промени сметката и да прехвърли всичките си игри там, ще трябва да обсъдите този въпрос с техническа поддръжка. Без тази стъпка, опитването да използвате кодовете, за да активирате друг профил, може да доведе до блокиране.

Процедура за активиране

Незабавно си струва да кажете, че трябва да бъдете внимателни и да обръщате внимание предварително, че потребителят е получил разрешение за профила, за който искате да активирате. Ако има други профили, след активирането им кодът вече няма да бъде валиден за други.

Метод 1: Произход на клиента

Както бе споменато по-горе, за да активирате играта, ще ви трябва отделен кодов номер, както и връзка с интернет.

 1. Първо трябва да сте оторизирани в клиента "Произход". Тук трябва да кликнете върху бутона "Произход" в заглавката на програмата. От менюто, което се отваря, изберете съответната опция - "Активиране на продуктовия код ..." .
 2. Активирайте кода на продукта в Origin

 3. Отваря се специален прозорец, където има кратка информация за това, къде можете да намерите кода на продуктите и партньорите на EA, както и специално поле за влизането му. Трябва да въведете съществуващия код на играта.
 4. Прозорец за въвеждане на продуктовия код в Origin

 5. Остава да кликнете върху бутона "Напред" - играта ще бъде добавена към библиотеката на профила.

Потвърждение за въвеждане на кода в Произход

Метод 2: Официален уебсайт

Също така има възможност за активиране на играта за профила без клиента - на официалния сайт на Origin.

 1. За целта потребителят трябва да бъде упълномощен.
 2. Оторизиран потребител по произход на сайта

 3. Трябва да отидете в секцията "Библиотека" .
 4. Библиотеката на уебсайта за произход

 5. В горния десен ъгъл е бутонът "Добавяне на игра" . Когато се кликне, се появява допълнителен елемент - "Активиране на продуктовия код" .
 6. Въвеждане на активиране на кода на уебсайта на Origin

 7. След като кликнете върху този бутон, ще се покаже познат прозорец за въвеждане на кода на играта.

Прозорец за активиране на кода на уебсайта на Origin

И в двата случая продуктът ще бъде добавен бързо към библиотеката на профила, на която е въведен номерът. След това можете да изтеглите и да започнете да играете.

Добавяне на игри

Съществува и възможност за добавяне на играта към Произход без код.

 1. За да направите това, клиентът трябва да кликне върху бутона "Игри" в заглавката на програмата, след което да избере опцията "Добавяне на игра не от произход" .
 2. Добавянето на игра не е от Origin

 3. Браузърът се отваря. Той ще трябва да намери изпълним EXE файл от която и да е игра, от която да избирате.
 4. Браузър за добавяне на игри не от Origin

 5. След като изберете игра (или дори програма) ще бъде добавена в библиотеката на текущия клиент. Оттук можете да започнете всеки продукт, добавен по този начин.

Добавената игра не е от Origin

В някои случаи тази функция може да се използва вместо код. Някои партньори на EA могат да пускат игри, които имат специални подписи за сигурност. Когато се опитате да добавите продукт по този начин, ще работи специален алгоритъм и програмата ще бъде обвързана с оригиналния профил без код и активиране. Този метод обаче се използва рядко поради техническата сложност на процеса, както и ограничаване на разпространението на продукта чрез дистрибуторите. Обикновено, ако закупената игра използва такава технология, това се обсъжда отделно и се предоставя информация и за това как да добавите такъв продукт.

Също така, този метод ви позволява да добавяте остарели продукти, произведени от EA, които много често могат да се разпространяват безплатно чрез системата от подаръци от Origin. Те ще работят равномерно с други лицензирани продукти съвсем законно.

Не се препоръчва да добавяте пиратски игри от EA и партньори по този начин. Не е необичайно системата да открива факта, че играта не е лицензирана, а след това последва напълно пълна забрана на измамната сметка.

допълнително

Няколко допълнителни факта за процедурата за активиране и добавяне на игри към Origin.

 • Някои пиратски версии на игри имат специални цифрови подписи, които ви позволяват напълно да добавите продукт към библиотеката по произход на равна нога с лицензирани продукти. Обаче, струва си да се разбере, че много често хората, които са довели до такава свобода, в крайна сметка са измамени. Факт е, че такива псевдо-лицензирани игри в бъдеще се опитват да се актуализират на равна нога с нормални партньори, а когато се опитват да инсталират кръпка, фалшивите подписи престават да функционират и се губят. В резултат на това Origin открива факта на измама, след което потребителят ще бъде забранен безусловно.
 • Важно е да се обърне внимание на репутацията на трети страни дистрибутори. Не е необичайно потребителите да продават невалидни кодове за игри на Origin. В най-добрия случай те просто могат да бъдат невалидни. Ако има ситуация, когато ще бъде използван вече използваният съществуващ код, тогава такъв потребител може просто да бъде забранен без съдебен процес и разследване. Затова си струва да уведомите предварително техническата поддръжка, че ще се опита да използва кода, купен отстрани. Струва си да се направи това, когато няма увереност в честността на продавача, тъй като подкрепата на ЕА обикновено е по-приятелска и няма да бъде забранена, ако е била предупредена предварително.

заключение

Както можете да видите, процедурата за добавяне на игри към библиотеката Origin обикновено работи без проблеми. Важно е само да не допуснете типични грешки, да бъдете внимателни и да не купувате продукти от непроверени доставчици.