След като създадете профил в Steam, ще бъдете известени, че трябва да активирате профила си. Но не всеки потребител, особено начинаещ, знае как да го направи. Ето защо решихме да повдигнем този въпрос в тази статия.

Как да активирам профила си в Steam?

Е, как премахвате ограничението? Това е много просто. Трябва да похарчите поне $ 5 в магазина на Steam. Можете например да увеличите баланса си в портфейла си, да купите игри или подаръци за приятели и т.н.

Всяка покупка на Steam ще бъде отчетена в общата сума на парите, изразходвани в щатски долари. Ако Вашата валута не е в щатски долари, тя ще бъде преобразувана в щатски долари по курса на деня на плащането.

5 долара Пара

Също така нека разгледаме какви действия няма да премахнат ограничението на профила:

1. Активиране на Steam на ключове от магазини на трети страни;
2. Стартиране на безплатни демо версии;
3. Добавяне на преки пътища към игри, които не използват Steam;
4. Активиране на безплатни игри и използване на временно безплатни игри за акции - като "безплатен уикенд";
5. Инсталиране и използване на безплатни игри (например Alien Swarm, безплатни версии на Portal и Team Fortress 2);
6. Активиране на цифрови ключове от производителите на видеокарти и други компютърни компоненти;

Защо да ограничите сметките на Steam?

Нерегистрираната сметка има доста ограничение, например, не можете да добавите приятели, да използвате платформата за търговия, да увеличите нивото на профила и някои други основни функции.

Защо разработчиците ограничават функционалността на неактивираните профили? Valve отговори така: "Избрахме да ограничим достъпа до тези функции, за да защитим потребителите си от тези, които се занимават със спам и фишинг на Steam. Атакуващите най-често използват сметки, които не са изразходвали никакви пари, като по този начин намаляват личния си риск от действията си. "

Както виждате, разработчиците се опитват да ограничат дейностите на измамници, защото е логично да се предположи, че хората, които не разчитат на дълголетието на сметката, няма да инвестират пари в продуктите на Steam.