ITunes - Това е не само инструмент за управление на информация на вашия iPhone, iPad или iPod Touch, но и инструмент за съхраняване на съдържание в една удобна медийна библиотека. По-специално, ако предпочитате да четете електронни книги на устройствата си от Apple, можете да ги качите в притурките, като ги добавите към iTunes.

Много потребители, когато се опитват да добавят книги към iTunes от компютър, често се сблъскват с неуспех и често това се дължи на факта, че към програмата е добавена програма, която не се поддържа от програмата.

Ако говорим за формата на книги, поддържани от iTunes, това е единственият формат ePub, който беше приложен от Apple. За щастие днес този формат за електронни книги е толкова разпространен, колкото и fb2, така че почти всички книги могат да бъдат намерени в изисквания формат. Ако книгата, която ви интересува, не е във формат ePub, винаги можете да конвертирате книгата - затова в интернет можете да намерите много преобразуватели, които представляват както онлайн услуги, така и компютърни програми.

Как да добавяте книги към iTunes

Добавете книги, както и всички други файлове в iTunes, по два начина: от менюто iTunes и просто плъзгайки и пускайки файлове в една програма.

В първия случай трябва да кликнете върху бутона "Файл" в горния ляв ъгъл на iTunes и да изберете "Добавяне на файл към библиотеката" в допълнителното меню, което се показва.

Как да добавяте книги към iTunes

На екрана ще се появи прозорец на Windows Explorer, в който ще трябва да изберете един файл с книга или няколко наведнъж (за удобство при избора, натиснете клавиша Ctrl на клавиатурата).

Вторият начин за добавяне на книги към iTunes е още по-прост: просто трябва да преместите книги от папката на компютъра си в централния прозорец iTunes и всеки дял на iTunes да може да се отвори на екрана по време на прехвърлянето.

Как да добавяте книги към iTunes

След като файлът (или файловете) се добавят към iTunes, те автоматично попадат в желаната част на програмата. За да потвърдите това, в горната лява част на прозореца кликнете върху текущия отворен дял и изберете "Книги" в показалия се списък. Ако този елемент не е наличен, кликнете върху бутона "Редактиране" .

Как да добавяте книги към iTunes

Следващия момент ще видите прозореца за настройка на дяла на iTunes, в който ще трябва да поставите птицата в близост до елемента "Книги" и след това върху бутона "Завършване" .

Как да добавяте книги към iTunes

След това секцията "Книги" ще бъде налице и можете лесно да отидете до нея.

Как да добавяте книги към iTunes

На екрана ще се покаже секция с книги, добавени към iTunes. Ако е необходимо, този списък може да бъде редактиран, ако вече нямате нужда от книги. За да направите това, трябва да кликнете с десния бутон върху книгата (или да изберете няколко книги) и след това да изберете елемента "Изтриване" .

Как да добавяте книги към iTunes

Ако е необходимо, вашите книги могат да бъдат копирани от iTunes на Apple-ingame. За това как да изпълним тази задача, преди да сме заявили на нашия уебсайт.

Как да добавяте книги към iBooks чрез iTunes

Надяваме се, че тази статия е полезна за вас.