Една от основните функции на социалните мрежи е комуникацията. За тази цел кореспонденцията (чат стаи, пратеници) и добавянето на приятели, роднини и приятели са били изобретени, за да са винаги в контакт с тях. В най-популярната социална мрежа Facebook е налице и такава функция. Но има някои въпроси и трудности с процеса на добавяне към приятели. В тази статия не само ще научите как да добавите приятел, но и можете да намерите решение на проблема, ако не можете да изпратите заявката.

Намиране и добавяне на човек към вашите приятели

За разлика от някои други процеси, които се прилагат неразбираемо или трудно за някои потребители, добавянето към приятелите е доста проста и бърза. За да направите това, трябва да изпълните следните действия:

 1. Въведете името, имейл адреса или телефонния номер на приятеля, от който се нуждаете, в горната част на страницата в линията "Потърсете приятели", за да намерите човека, от когото се нуждаете.
 2. Намерете приятел във Facebook

 3. След това можете да отидете на личната си страница, за да кликнете върху бутона "Добавяне към приятели" , след което приятелят ви ще получи известие за молбата ви и ще бъде в състояние да отговори на нея.

добавете приятел към Facebook

Ако не сте намерили бутона "Добавяне към приятели" , потребителят е деактивирал тази функция в настройките си.

Добавете приятели към хора от други ресурси

Можете да изтегляте лични контакти например от вашия акаунт по пощата Google , трябва да направите това:

 1. Кликнете върху "Намиране на приятели", за да отидете на желаната страница.
 2. Намерете още приятели във Facebook

 3. Сега можете да добавите списък с контакти от необходимия ресурс. За да направите това, просто кликнете върху логото на услугата, където искате да добавите приятели.

контакти от други услуги на Facebook

Също така можете да намерите нови познати, като използвате функцията "Можете да ги познавате" . Този списък ще покаже хора, които имат някаква информация от Ваша страна, например място на пребиваване, работа или място на обучение.

Проблеми, добавени към приятелите

Ако не можете да изпратите заявка за приятел, има няколко причини, поради които не можете да направите това:

 1. Ако не можете да добавите конкретен човек, той е задал ограничение в настройките за поверителност. Можете да му пишете в лични съобщения, така че самият той ви е изпратил молба.
 2. Може би вече сте изпратили молба до този човек, чакайте да му отговори.
 3. Вероятно сте добавили към приятелите си вече пет хиляди души, в момента това е ограничение за броя. Ето защо трябва да премахнете един или повече хора, за да добавите това, от което се нуждаете.
 4. Блокирахте лицето, на което искате да изпратите заявката. Така че първо трябва да го отключите.
 5. Блокирали сте способността да изпращате заявки. Това може да се дължи на факта, че сте изпратили твърде много заявки за последния ден. Изчакайте, докато преминава ограничението, за да продължите да добавяте хора към приятели.

Това е всичко, което искам да кажа за добавяне към моите приятели. Обърнете внимание на факта, че не е нужно да изпращате твърде много заявки в кратък период от време и е по-добре да не добавяте знаменитости към приятелите си, просто да се абонирате за техните страници.