Много социални мрежи имат такава функция като групи, в които се събира група хора, които са пристрастени към определени неща. Например, една общност, наречена "Автомобили", ще бъде посветена на любителите на автомобили, а тези хора ще бъдат целевата аудитория. Участниците могат да следят последните новини, да общуват с други хора, да споделят мислите си и да взаимодействат с участниците по други начини. За да следвате новините и да станете член на групата (общността), трябва да се абонирате. Можете да намерите необходимата група и да се присъедините към нея, след като прочетете тази статия.

Общностите във Facebook

Тази социална мрежа е най-популярната в света, така че тук можете да намерите много групи по различни теми. Но си струва да обърнете внимание не само на въведението, но и на други подробности, които също могат да бъдат важни.

Търсене в група

На първо място, трябва да намерите необходимата общност, към която искате да се присъедините. Можете да го намерите по няколко начина:

  1. Ако знаете пълното или частичното име на страницата, можете да използвате търсенето във Facebook. Изберете любимата група от списъка, кликнете върху нея, за да отидете.
  2. търсене в групата чрез лентата за търсене в Facebook

  3. Търсене от приятели. Можете да видите списъка с общностите, които влиза вашият приятел. За да направите това, на неговата страница кликнете върху "Още" и кликнете върху раздела "Групи" .
  4. Групи от приятели във Facebook

  5. Можете също така да отидете на препоръчаните групи, списъкът на които може да се види чрез обръщане на лентата, или те ще бъдат показани в дясната страна на страницата.

Тип на Общността

Преди да се абонирате, трябва да знаете типа на групата, която ще ви бъде показана по време на търсенето. Има три вида:

  1. Open. Не е нужно да кандидатствате за участие и да чакате да бъде одобрен от модератора. Можете да видите всички публикации, дори ако не сте член на общността.
  2. Затворен. Не можете просто да се присъедините към такава общност, просто трябва да кандидатствате и да изчакате, докато модераторът я одобри и вие станете негов участник. Няма да можете да преглеждате записите на затворена група, ако още нямате такъв.
  3. Secret. Това е отделен тип общност. Те не се показват в търсенето, така че не можете да кандидатствате за членство. Можете да се присъедините само при покана на администратора.

Присъединете се към групата

След като откриете общността, в която искате да се присъедините, трябва да кликнете върху "Присъединете се към групата" и ще станете член или, в случай на затворени, ще трябва да изчакате отговора на модератора.

присъединете се към групата Facebook

След въвеждането ще можете да участвате в дискусии, да публикувате собствени бележки, да коментирате и оценявате публикациите на други хора, да наблюдавате всички нови публикации, които ще се показват в потока ви.