Както знаете, tweets и последователи са основните компоненти на услугата Twitter за микроблогове. И начело на всички - на социалния компонент. Намирате приятели, следвайте техните новини и активно участвайте в обсъждането на различни теми. И обратното - забелязвате и реагирате на публикациите си.

Но как да добавите приятели в Twitter, намерете интересни хора за вас? Ще разгледаме този въпрос по-нататък.

Намиране на приятели в Twitter

Както вероятно знаете, липсва вече класическата концепция за социални мрежи за "приятели" в Twitter. Точката се чете от четливи (микроблогинг) и читатели (последователи). Съответно търсенето и добавянето на приятели в Twitter е откриването на микроблогинг на потребителите и абонамент за техните актуализации.

Twitter предлага редица начини за намиране на профилите, от които се интересуваме, от вече познатото име по търсене до внос на контакти от адресни книги.

Метод 1: Намерете хора по име или псевдоним

Най-лесният начин да намерите човека, от когото се нуждаем, в Twitter, е да използва търсенето по име.

 1. За да направите това, първо влизаме в профила си посредством начална страница Twitter или отделен , създадени изключително за удостоверяване на потребителя. Формуляр за вход в Twitter
 2. След това в полето "Търсене в Twitter" , намиращо се в горната част на страницата, посочваме името на човека, от когото се нуждаем, или името на профила. Имайте предвид, че можете да търсите по този начин и по прякор microblogging - името след кучето "@" .
  Резултати от търсенето в Twitter
  Ще се покаже списък с първите шест най-подходящи за заявката. Той се намира в долната част на падащото меню с резултати от търсенето.

  Ако в този списък не е намерено желаното микроблокиране, кликнете върху последния елемент от падащото меню "Търсене [заявка] сред всички потребители" .

 3. В резултат на това стигаме до страницата, съдържаща всички резултати от нашата заявка за търсене.
  Пълен списък с резултатите от търсенето по име на Twitter
  Тук можете веднага да се абонирате за емисията на потребителя. За да направите това, кликнете върху бутона "Прочетете" . Е, като кликнете върху името на микроблогинга, можете да отидете директно до съдържанието му.

Метод 2: Използвайте препоръки за обслужване

Ако просто искате да намерите нови хора и да се затворите в духа на микробиологията, можете да използвате препоръките на Twitter.

 1. От дясната страна на основния интерфейс на социалната мрежа е блокът "Кой да се чете" . Микроблогингът винаги се показва тук, до известна степен съответстващ на вашите интереси.
  Набор от препоръки за Twitter
  Ако кликнете върху връзката Опресняване , ще виждаме все повече и повече препоръки в този блок. Всички потенциално потенциално интересни потребители могат да се видят, като кликнат върху връзката "Всички" .
 2. На страницата с препоръки се предлага огромен списък с микроблокове, съставени въз основа на нашите предпочитания и действия в социалната мрежа. Пълен списък на препоръчаните микроблогове на Twitter
  Можете да се абонирате за всеки профил от предоставения списък, като кликнете върху бутона "Прочетете" до съответното потребителско име.

Метод 3: Търсене по имейл адрес

Намерете микроблогинга на имейл адреса директно в лентата за търсене в Twitter няма да работи. За да направите това, трябва да използвате импортирането на контакти от имейл услуги, като например Gmail , перспектива и Yandex ,

Работи по следния начин: синхронизирате списъка с контакти от адресната книга на даден пощенски профил, след което Twitter автоматично намира тези от тях, които вече съществуват в социалната мрежа.

 1. Можете да се възползвате от тази възможност в страница с препоръки Twitter. Тук се нуждаем от споменатия вече блок "Кой да чете" , за да бъде точен, неговата долна част. Набор от препоръки в Twitter с допълнителен панел за синхронизация
  За да видите всички налични пощенски услуги, кликнете върху "Свързване на други адресни книги" .
 2. След това разрешаваме адреса, от който се нуждаем, като потвърждаваме предоставянето на лични данни на услугата (добър пример е Outlook). Потвърждаване на предоставянето на достъп до Twitter на лични потребителски данни
 3. След това ще получите списък с контакти, които вече имат профили в Twitter. Списъкът с контакти, налични в Twitter, от пощенската кутия
  Изберете микроблоговете, за които искате да се абонирате, и кликнете върху бутона "Прочетено за избрани" .

И това е всичко. Сега сте абонирани за Twitter-лентите на вашите имейл-контакти и можете да следите техните актуализации в социалната мрежа.