Премахване на приятели във Facebook

Ако касетата ви е запушена с ненужни публикации или просто не искате да виждате определен човек или няколко приятели в списъка си, можете да се отпишете от тях или да ги премахнете от списъка си. Можете да го направите направо на страницата си. Има няколко начина, по които ще се възползвате от тази процедура. Всеки от тях е подходящ за различни ситуации.

Премахнете потребителя от приятели

Ако вече не искате да виждате конкретен потребител в списъка си, можете да го изтриете. Това става много просто, само в няколко стъпки:

  1. Отворете личната си страница, където искате да изпълните тази процедура.
  2. Използвайте търсенето в сайта, за да намерите бързо подходящия потребител. Имайте предвид, че ако е във вашите приятели, когато търсите в линията, тя ще бъде показана на първите позиции.
  3. Търсене във Facebook

  4. Отидете на личната страница на вашия приятел, отдясно ще има колона, в която трябва да отворите списъка, след което можете да премахнете този човек от вашия списък.

премахнете от Facebook приятели

Сега няма да видите този потребител в приятелите си, нито пък ще видите публикацията му в хрониката му. Този човек обаче все още може да види личната ви страница. Ако искате да го защитите от него, тогава трябва да го блокирате.

Прочетете повече: Как да блокираме човек във Facebook

Отписване от приятел

Този метод е подходящ за тези, които не искат да видят публикацията на своя приятел в своите летописи. Можете да ограничите външния им вид на страницата си, без да премахвате човек от списъка си. За това трябва да се отпишете от него.

Отидете на личната си страница, след което в търсенето на Facebook трябва да намерите човек, както е описано по-горе. Отидете в профила му, а вдясно ще видите раздела "Вие сте абонирани" . Задръжте курсора на мишката над него, за да отворите менюто, където трябва да изберете "Отписване на актуализации" .

Отписване на Facebook

Сега няма да видите актуализацията на този човек в потока си, но той все още ще бъде в приятелите ви и ще може да коментира записите ви, да преглежда страницата ви и да ви напише съобщения.

Отписване от няколко души наведнъж

Представете си, че имате определен брой приятели, които често обсъждат тема, която не ви харесва. Не бихте искали да следвате това, така че можете да използвате масовата актуализация. Това се прави така:

На личната си страница кликнете върху стрелката вдясно от менюто за бърза помощ. В списъка, който се отваря, изберете "Настройки за емисиите за новини" .

Отписване от няколко хора във Facebook

Сега виждате ново меню пред вас, където трябва да изберете "Спиране на хората да скрият публикациите си" . Кликнете върху него, за да започнете редактирането.

Отписване от няколко човека Facebook 2

Сега можете да маркирате всички приятели, от които искате да се отпишете, след което кликнете върху "Готово", за да потвърдите действията си.

Отписване от Facebook Facebook 3

Това завършва настройката на абонамента, повече ненужни публикации няма да се появят във вашата информационна емисия.

Преведете приятеля си в списъка си с приятели

В социалната мрежа Facebook има списък с хора, като приятели, от които можете да преведете избрания от вас приятел. Преводът в този списък означава, че приоритетът за показване на публикациите в касетата ви ще бъде пропуснат до минимум и с много голяма вероятност никога няма да забележите публикациите на този приятел на вашата страница. Преводът в статус на познат се извършва, както следва:

Същевременно отидете на личната си страница, откъдето искате да конфигурирате. Използвайте търсенето във Facebook, за да намерите бързо подходящия приятел, след което отидете на неговата страница.

Намерете желаната икона отдясно на аватара, задръжте курсора върху него, за да отворите менюто за настройка. Изберете "Приятели", за да преведете приятел в този списък.

Преминаване в познато състояние на Facebook

При тази настройка е завършена, по всяко време можете отново да прехвърлите човек на статус на приятел или, обратно, да го премахнете от приятели.

Това е всичко, което трябва да знаете за изтриването на приятели и отписването им. Имайте предвид, че винаги можете да се абонирате за човека по всяко време, ако той бъде премахнат от приятели и след като отново му подаде молба, той ще бъде в списъка ви само след като приеме молбата ви.