Неотдавна се появи нова интересна опция в социалната мрежа на Odnoklassniki, достъпна за всеки потребител на проекта. Нарича се "Празници". Няма съмнение, че в живота на всеки човек има запомнящи се и значими дати, техните собствени, национални, семейни и т.н. И сега, ако желаете, и след обикновени манипулации, на вашата лична страница в OK, ще бъдат показани различни празници. Никога няма да забравите за тези събития, да поздравите приятели, роднини и да им напомните за времето си. И как можете да добавите, или обратното, да изтриете празниците във вашия профил в Odnoklassniki?

Добавяне или премахване на почивки в Odnoklassniki

Можете да добавяте или премахвате червения ден на страницата си в OK както в пълната версия на сайта на социалната мрежа, така и в приложенията за мобилни устройства, базирани на Android и iOS. Ще разгледаме тези две възможности за действие в детайли, следвайки последователно няколко прости стъпки за успешно изпълнение на задачата.

Метод 1: Пълна версия на сайта

В сайта на Odnoklassniki в момента можете да добавяте празници само от списъка, предоставен от разработчиците. Възможността да създавате собствени запомнящи се дати по неизвестни причини вече е деактивирана. Но нека се надяваме, че собствениците на ресурса ще дойдат на себе си и тази много удобна опция ще бъде върната на потребителите на сайта.

 1. Отворете във всеки сайт на браузъра Odnoklassniki. Влезте в ресурса, като въведете потребителското си име и парола, потвърдете влизането в личния си акаунт с бутона "Enter" .
 2. Разрешение на сайта Однокласници

 3. В лявата част на страницата се придвижваме надолу в инструментариума на потребителя до реда „Още“ . Открийте скритите елементи от менюто.
 4. Отидете в секцията на сайта Odnoklassniki

 5. Сега намираме колоната „Holidays“ , която се появява и кликнете върху нея с ЛКМ. Преминаване към необходимата секция за по-нататъшни манипулации.
 6. Отидете на празниците на сайта Odnoklassniki

 7. В следващия прозорец наблюдаваме календар с вече съществуващи значими дати, наши и вашите приятели, съответно маркирани със зелени и червени точки. По подразбиране се създава само един личен празник - Рожден ден - ако сте задали тези данни в настройките на профила. И сега ще се опитаме да добавим нов празник, като кликнем върху бутона със същото име.
 8. Добави място за почивка Odnoklassniki

 9. Намерете желаната дата от предложения ресурс. Можете да използвате търсенето на името на празника. На логото на избрания ден кликнете върху иконата "Избор" . Готово! Празникът е добавен безопасно към списъка ви и ще бъде показан във вашата емисия с новини, когато това се случи.
 10. Добавяне на почивка на сайта Odnoklassniki

 11. Ако желаете, всяка добавена преди почивка може бързо да бъде премахната. За да направите това, на страницата на значими дати в календара, отидете на желания номер и на снимката за празника кликнете върху иконата под формата на три малки точки, разположени вертикално.
 12. Ваканционно меню на уебсайта на Odnoklassniki

 13. В менюто на един запомнящ се ден, който се появява, има само една опция - "Изтрий" , което правим. Така рожденият ви ден, посочен в данните за личния ви профил, не може да бъде премахнат.

Премахнете ваканционния сайт Odnoklassniki

Метод 2: Мобилно приложение

В приложенията за мобилни устройства с операционна система Android или iOS функционалността за управление на почивка на потребителя е значително по-широка, отколкото на уебсайта на Odnoklassniki. Но ние не трябва да имаме никакви трудности с тяхното прилагане на практика.

 1. Стартирайте приложението на вашия смартфон или таблет. Преминаваме удостоверяването на потребителя според традиционната схема.
 2. Оторизация в заявлението Съученици

 3. В горния ляв ъгъл на екрана намираме икона с три реда, разположени хоризонтално, и отидем в менюто за разширено приложение.
 4. Отидете в менюто в приложението Odnoklassniki

 5. В лентата с инструменти на потребителя виждаме иконата "Празници" . Натиснете върху него, за да влезете в секцията, от която се нуждаем.
 6. Отидете на празниците в приложението Classmates

 7. Отваря се списък с празници с приятели с много информативно съдържание. Но трябва да преминем към следващия раздел „Моите“ за по-нататъшни действия.
 8. Отидете на моите празници в приложението Classmates

 9. За да създадете новия си незабравим ден, кликнете върху бутона "Добавяне на празник". По-долу, в списъка вече съществуващ по подразбиране, виждаме датата на нашия рожден ден.
 10. Добавете ваканция в приложението Odnoklassniki

 11. Първо, опитайте се да добавите празник от официалния списък. За да направите това, изберете държавата на пребиваване, намерете точния ден и натиснете "плюс" в избрания блок.
 12. Изберете празник в приложението Съученици

 13. За разлика от сайта на ОК, приложението има възможност да създаде ваша собствена значима дата от всеки ден от календара, като кликнете върху иконата „Добавяне на личен празник“ . Това може да е рожден ден на деца и роднини, годишнина от сватбата и всеки друг повод.
 14. Добавете личен празник в приложението Съученици

 15. Въвеждаме името на празника в съответния ред, задаваме точната дата и завършваме процеса с кратко докосване на иконата Добавяне .
 16. Добавете Вашата почивка в приложението Съученици

 17. Ако е необходимо, всяко предварително добавено събитие може да бъде изтрито. За да направите това, потърсете датата, която премахваме, отворете менюто вдясно, като кликнете върху бутона с три точки и натиснете „Изтрий празника“ .

Премахнете почивката в приложението за съученици
Така че сега знаете как да добавяте и изтривате празници в уебсайта на Odnoklassniki и в мобилните приложения на ресурса. Можете да приложите тези методи на практика и да приемате поздрави от други потребители по празници. Насладете се на комуникацията си в проекта ОК!

Вижте също: Изтриване на приятел без уведомяване на Odnoklassniki