FL Studio се заслужава да се смята за една от най-добрите цифрови звукови работни станции в света. Тази многофункционална програма за създаване на музика е много популярна сред много професионални музиканти и благодарение на нейната простота и удобство всеки потребител може да създаде свои собствени музикални шедьоври.

Урокът: Как да създадете музика на компютър чрез FL Studio

Всичко, което е необходимо, за да започнете, е желанието да създадете и разберете какво искате да постигнете (въпреки че това не е необходимо). FL Studio съдържа в своя арсенал почти неограничен набор от функции и инструменти, с които можете да създадете пълноценна музикална композиция със студийно качество.

Изтеглете софтуер FL Studio

Всеки има собствен подход към създаването на музика, но в FL Studio, както в повечето DAW, всичко се свежда до използването на виртуални музикални инструменти и готови образци. И двата вида се намират в основния пакет на програмата, точно както можете да свържете и / или да добавите към него софтуер и звуци от трети страни. По-долу ще обсъдим как да добавите мостри към FL Studio.

Къде да вземаме проби?

Първо, официалния сайт на FL Studio , но като самата програма, извадковите пакети, представени там, също са платени. Цената за тях варира от $ 9 до $ 99, което в никакъв случай не е малко, но това е само една възможност.

Създаването на мостри за FL Studio се отнася до много автори, тук са най-популярните от тях и връзки към официални ресурси за изтегляне:

Анно Домини
Samplephonics
Премиера
Diginoiz
Loopmasters
Motion Studio
P5Audio
Прототипни проби

Струва си да се отбележи, че някои от тези пробни пакети също са платени, но има и такива, които могат да се изтеглят безплатно.

Важно: Изтеглянето на мостри за Studio FL, обърнете внимание на техния формат, предпочитайте WAV и качеството на файловете, защото колкото по-високо е, толкова по-добре ще звучи песента ви.

Къде да добавите мостри?

Образците, които са част от инсталационния пакет FL Studio, се намират на следния път: / C: / Програмни файлове / Image Line / FL Studio 12 / Data / Patches / Packs / или на същия път на устройството, на което сте инсталирали програмата.

Папка с проби в FL Studio

Забележка: На 32-битовите системи пътят ще изглежда така: / C: / Програмни файлове (x86) / Image Line / FL Studio 12 / Данни / пачове / пакети / .

Пакети в FL Studio

Той е в папката "Пакети" и трябва да добавите изтеглените от вас проби, които също трябва да са в папката. След като бъдат копирани там, те веднага могат да бъдат намерени чрез браузъра на програмата и използвани за работа.

Важно: Ако изтегленият в извадката пакет е в архива, първо трябва да го разархивирате.

Струва си да се отбележи, че тялото на съществото е винаги малко преди творчеството, което е близо, тук и там никога не е имало много проби. Следователно дисковото пространство, на което е инсталирана програмата, ще се прекрати рано или късно, особено ако това е система. Е, че има още една възможност за добавяне на мостри.

Алтернативен метод за добавяне на проби

В настройките на FL Studio можете да посочите пътя до която и да е папка, от която програмата по-късно ще "извади" съдържанието.

Настройки в FL Studio

По този начин можете да създадете папка на всеки от дяловете на твърдия диск, където ще добавите мостри, да определите пътя към него в параметрите на нашия чудесен секвенсер, който от своя страна автоматично добавя тези проби към библиотеката. Намерете ги, както и стандартните или преди това добавени звуци, можете в браузъра на програмата.

Добавяне на примерна папка към FL Studio

Това всъщност е всичко, сега знаете как да добавяте мостри към FL Studio. Пожелаваме ви творчески и творчески успех.