Социалната мрежа VKontakte позволява на всеки потребител да качва свои собствени видеоклипове на сайта за по-късно разглеждане и разпространение. Подобни видеоклипове могат също да бъдат добавени към страница от споделена библиотека в общност или чрез глобално търсене. В цялата статия ще разгледаме няколко основни начина за запазване на видеоклипове, като използваме примера на официалния уебсайт.

Добавяне на VK видео

Можете да добавите видео към вашата страница само по два основни начина, без да отчитате възможното използване на други версии на сайта. Освен това, всеки от тях има няколко приложения наведнъж, тъй като ВКонтакте не се ограничава до един източник или плейър.

Метод 1: Добавете видеоклипове на други хора

Най-лесният начин да добавите видеоклип към себе си е, ако някой друг потребител вече е качил необходимия запис в базата данни на ресурсите и го е оставил в публичното достояние. В този случай изобщо няма значение как е добавено видеото, тъй като всеки сорт е оборудван с необходимите инструменти.

  1. Отворете раздела през главното меню на уебсайта "Видео" и в раздела "Видео каталог" изберете записа, който искате. Същото може да се направи и чрез „Видеоклипове“ в общност, на страницата на друг човек или чрез търсене.
  2. Отидете на избор на видео на уебсайта на VK

  3. След отваряне на записа на екрана ще се появи изскачащ прозорец с плейъра, коментари и друга информация за видеото. За да добавите, щракнете върху долния панел „Добавете към себе си“ или използвайте иконата с изображението «+» в горния десен ъгъл на плейъра.
  4. Процесът на добавяне на видео на уебсайта на VKontakte

  5. Когато добавяте, можете предварително да поставите отметка в квадратчето до един от албумите или да създадете нова папка с възможност за промяна на настройките за поверителност. Правейки това, може да откриете, че записът ще попадне в правилния албум, независимо от първоначалните настройки за видимост.
  6. Избор на албум за добавяне на видео на уебсайта на VK

  7. Ако всичко е направено правилно, видеото впоследствие ще се появи в раздела „Видеоклипове“ на вашата страница.
  8. Успешно добавяне на видеоклип на уебсайта на ВКонтакте

Този метод винаги работи и е най-надежден, тъй като само проверени видеоклипове, които не нарушават лицензионното споразумение VKontakte, са публично достояние. Това се отнася особено за официалните видеоклипове на някои изпълнители и известни личности.

Метод 2: Качете видеоклипа си

Ако на уебсайта на VK няма видеоклип, който бихте искали да видите във вашата библиотека, или ако имате самостоятелно създадено видео, можете да го добавите ръчно. За да направите това, просто използвайте бутона „Добавяне на видео“ в раздела със същото име, посочвайки метода за изтегляне и попълвайки всички задължителни полета. Процедурата е описана подробно в друга инструкция на нашия уебсайт.

Възможността за качване на нов видеоклип на уебсайта на ВКонтакте

Повече информация: Как да добавите видео към VK уебсайт

Отделно си струва да се отбележи, че видеоклипове, качени по този начин, въпреки че могат да бъдат блокирани от администрацията в случай на нарушения на авторските права, това може да бъде избегнато чрез задаване на стойността в настройките за поверителност "Само аз"... Като правило това се случва автоматично, когато изтегляте видеоклип чрез връзка от ресурси на трети страни.

Процедурата за добавяне на видео и в двата представени случая е сведена до минимален брой действия и следователно в процеса не трябва да има въпроси. Ако нещо не работи правилно, най-вероятно има проблем от страната на сайта.