Ако използвате Instagram не като средство за публикуване на вашите лични снимки, а като инструмент за популяризиране на стоки, услуги и сайтове, то със сигурност ще бъдете доволни от факта, че много повече потребители могат да научат за вашия профил, благодарение на възможността за рекламиране.

Потребителите, които стартират приложението Instagram на екрана си за смартфони, обикновено започват да виждат новината, която се формира от списъка с абонаменти. Наскоро Instagram реши да започне целева реклама, която периодично се показва в листа за новини като отделен ненатрапчив пост.

Как да рекламирате в Instagram

По-нататъшни действия ще имат смисъл само ако вече сте преминали към бизнес профил, който превежда обичайната употреба на профила в търговски, а вашият основен фокус е да привлечете аудиторията, да търсите клиенти и да печелите.

Прочетете още: Как да си направите бизнес профил в Instagram

 1. Стартирайте приложението, след което отворете раздела отдясно, като отворите страницата на потребителския профил. Тук трябва да докоснете в горния десен ъгъл на иконата на статистическите данни.
 2. Статистика в Instagram

 3. Превъртете надолу страниците и в блока "Реклама" кликнете върху елемента "Създаване на нова промоция".
 4. Създаване на нова промоция в Instagram

 5. Първата стъпка при създаването на реклама е да изберете публикацията, която вече е публикувана в потребителския ви профил, след което да кликнете върху бутона "Напред" .
 6. Избор на публикация за рекламиране в Instagram

 7. Instagram ще ви подкани да изберете показателя, който искате да увеличите.
 8. Целта на рекламата в Instagram

 9. Изберете бутона за действие. Това може да бъде например бърза връзка към телефонен номер или посещение на уебсайт. В секцията "Аудитория" по подразбиране е зададен параметър "Автоматичен" , т.е. Instagram самостоятелно ще избере целевата аудитория, за която може да ви интересува публикацията. Ако искате да зададете сами тези параметри, изберете "Създайте свой собствен" .
 10. Създаване на реклами в Instagram

 11. В показания прозорец можете да ограничите градове, да идентифицирате интереси, да зададете възрастовата категория и пола на собствениците на техните профили.
 12. Създаване на аудитория в Instagram

 13. След това виждаме блока "Общ бюджет" . Тук трябва да зададете приблизително покритие на аудиторията. Естествено, този показател ще бъде по-висок, така че разходите за реклама за вас ще бъдат повече. По-долу в блока "Продължителност" задайте колко дни рекламата Ви ще работи. Попълнете всички данни, кликнете върху бутона "Напред" .
 14. Продължителността на рекламата в Instagram

 15. Просто трябва да проверите реда. Ако всичко е наред, отидете на рекламното плащане, като кликнете върху бутона "Добавяне на нов начин на плащане" .
 16. Проверка на поръчката и плащането в Instagram

 17. Всъщност идва етап от поставянето на начина на плащане. Това може да е банкова карта на платежната система Visa или MasterCard или вашата PayPal сметка.
 18. Плащане за реклама в Instagram

 19. След като плащането приключи успешно, системата ще ви уведоми за успешното стартиране на Вашата реклама в Instagram.

Отсега нататък потребителите, които прелистват лентата си, могат да се изправят пред вашата реклама и ако рекламата е интересна за вашата идея, не забравяйте да изчакате увеличаването на посетителите (клиентите).