Ако страницата в Instagram се използва не само за публикуване на снимки, но и за популяризиране на нейните продукти и услуги, тя ще бъде оптимална за превръщането й в бизнес профил, който отваря много полезни функции за потребителя.

Бизнес профил е търговска страница в Instagram, където потребителят може да рекламира продуктите и услугите си, да намира клиенти и да им предоставя удобната информация за контакт. Сред основните характеристики на бизнес профила Instagram преди нормалната страница трябва да бъдат подчертани:

 • Наличие на бутона "Връзка". На главната страница в потребителския ви профил всеки посетител може да получи информация за телефони, имейл адреси, местоположение и др.
 • Прочетете още: Как да добавите бутон "Контакт" в Instagram

 • Преглеждайте статистическите данни. Разбира се, можете да получите цялата информация за посещаемостта на профила си без бизнес профил (с помощта на инструменти на трети страни), но ще се съгласите, че е много по-удобно, когато в потребителския ви профил в горния десен ъгъл има икона за статистически данни, кликнете върху която ще се показват интересни данни за популярността вашия потребителски профил.
 • Прочетете още: Как да прегледате статистическите данни за профил в Instagram

 • Рекламно разположение. Не много отдавна в Instagram стана възможно да се поставят реклами, които ще се показват на екраните на потребителя в лентата в отделен пост. Услугата не е безплатна, но нейната ефективност при увеличаване на продажбите не може да бъде отказана.

Свържете бизнес профила с Instagram

 1. Първото нещо, от което се нуждаете, освен самата сметка, е, че Instagram е регистриран потребителски профил в Facebook, но не е обикновен потребител, а компания. Можете да се регистрирате от тази връзка , където в края на регистрационния формуляр ще трябва да кликнете върху бутона "Създаване на знаменитост, музикална група или фирма" .
 2. Регистрирайте се във Facebook

 3. Изберете подходящия тип дейност.
 4. Избиране на дейности във Facebook

 5. Попълнете данните, които ще варират в зависимост от избрания вид дейност.
 6. Попълване на данните за вход в Facebook

  Моля, обърнете внимание, че за да завършите създаването на фирмения профил, ще трябва да го свържете с вече регистрирания редовен потребителски профил в Facebook. Ако нямате такъв, моля, регистрирайте се от тази връзка ,

 7. Когато профилът в Facebook е създаден, можете да отидете директно в настройката на Instagram. За да направите това, стартирайте приложението и след това отидете в раздела отдясно, за да отворите страницата на потребителския си профил.
 8. Отивате в профил в Instagram

 9. Отворете настройките, като изберете иконата с предавката в горния десен ъгъл.
 10. Отворете настройките на Instagram

 11. В блока "Настройки" кликнете върху бутона "Свързани профили" .
 12. Свързани профили в Instagram

 13. Изберете "Facebook" .
 14. Връзка с

 15. На екрана ще се покаже екранът за вход, в който трябва да посочите данните си от търговския акаунт.
 16. Упълномощаване от

 17. Върнете се в главния прозорец на настройките, където в секцията "Профил" ще намерите елемента "Превключване към фирмения профил" . Изберете го.
 18. Обръщаме вашето внимание на факта, че за да преминете към фирмения профил, страницата ви трябва задължително да е отворена.

  Превключете на потребителския профил в Instagram

 19. Стартирайте Instagram с Facebook отново.
 20. Повторно упълномощаване на Facebook за Instagram

 21. Дайте достъп на Instagram до профила "Лице" и след това завършете процедурата за създаване на бизнес профил.

Създаване на бизнес профил в Instagram

Готово! От този момент на главния екран на вашия профил ще има бутон "Контакт" , което означава, че профилът ви е прехвърлен успешно в бизнес профила.

Бизнес профил в Instagram

Използвайки всички средства на интернет, за да популяризирате продуктите и услугите си, включително такава популярна социална мрежа като Instagram, можете почти веднага да видите резултатите от работата си като поток от нови клиенти.