Аватар - лицето на вашия профил. Ако например профилът е затворен, повечето потребители ще могат да ви идентифицират и да се абонират благодарение на аватара. Днес ще разгледаме как е възможно да промените снимката на потребителския си профил в Instagram.

Промяна на аватар в Instagram

Има два начина да промените снимка на потребителския профил: използвайки официалното приложение за Android OS и iOS, както и от всяко устройство чрез уебсайта на услугата.

Вариант 1: Приложение

 1. Стартирайте Instagram. В долната част на прозореца отидете до първия раздел надясно. Изберете бутона "Редактиране на потребителския профил" .
 2. Редактиране на профил в Instagram

 3. Непосредствено под аватара си докоснете бутона "Промяна на снимката на потребителския профил" . Ще бъдат налице следните елементи за избор:
  • Изтриване на текущата снимка. Позволява ви да премахнете текущия аватар, без да го замените с нов.
  • Импортиране от Facebook. Изберете този елемент, за да зададете като аватар една от снимките, качени във вашия Facebook профил. В тази социална мрежа се изисква разрешение.
  • Направете снимка. Изберете бутона, за да стартирате камерата на вашето устройство и да създадете изображение върху него.
  • Изберете от колекцията. Отваря библиотеката на устройството, където може да се изтегли изображение.
 4. Промяна на аватар в приложението Instagram

 5. Когато изберете подходяща снимка, направете промени в профила, като докоснете бутона "Завършване" в горния десен ъгъл.

Записване на нов аватар в приложението Instagram

Вариант 2: Уеб версия

Възможностите на уеб версията постепенно се разширяват. Днес потребителите имат достъп до основните настройки за редактиране на потребителски профил, включително функцията за замяна на аватара.

 1. Отидете на всеки браузър включен Уебсайт на Instagram , Разрешете, ако е необходимо.
 2. Упълномощаване на Instagram

 3. Когато се появи информационната емисия на екрана, отидете на страницата на потребителския профил, като кликнете върху съответната икона в горния десен ъгъл.
 4. Отидете на страницата с профил в Instagram

 5. В лявата част на прозореца, който се отваря, кликнете върху текущия си аватар. На екрана ще се покаже допълнително меню, чрез което можете просто да изтриете снимката на профила или да я замените с нова.
 6. Подмяна на аватара на Instagram

 7. Кликнете върху бутона "Качване на снимка" и след това изберете желаната снимка. Непосредствено след това профилът ще бъде заменен с нов.

Променете аватара си в Instagram толкова често, колкото имате нужда - сега веднага знаете два начина да го направите.