Instagram продължава да бъде една от най-активно изтегляните приложения за телефона в продължение на няколко години. За съжаление от време на време потребителите се оплакват от неправилната си работа. По-конкретно, днес ще разгледаме по-отблизо причините, които могат да повлияят на отклоненията на приложението Instagram.

Причини за напускане на Instagram

Внезапното закриване на Instagram на смартфон може да бъде повлияно от различни фактори. Но с навременното определяне на причината за неизправността, ще можете да върнете приложението към нормална работа.

Причина 1: Неизпълнение на смартфона

Всяка операционна система може да прекъсва периодично - това е нормално. И за да разрешите проблема в подобна ситуация, можете просто да рестартирате телефона.

Рестартирайте смартфона

Прочетете повече: Как да презаредите iPhone , андроид

Причина 2: Неактуална версия на Instagram

Можете да разчитате на нормалната работа на социалната услуга само ако в устройството е инсталирана последната версия на клиентското приложение.

На iPhone проверете за актуализации на Instagram, както следва:

  1. Стартирайте App Store. В долната част на прозореца кликнете върху раздела " Актуализации" .
  2. Актуализиране на App Store

  3. Открийте в списъка с приложения, които се нуждаят от актуализация, Instagram, и след това кликнете върху бутона "Update" . Изчакайте до края на процеса.

Инсталационна актуализация за iPhone

Инсталирането на последната версия на приложението за Android OS беше обсъдено подробно на нашия уебсайт.

Повече подробности: Как да актуализирате Instagram на Android

Причина 3: Неизпълнение на заявката

Актуализацията на Instagram не доведе до резултати? След това го инсталирайте отново - за да направите това, изтрийте го от устройството и след това го инсталирайте отново от магазина за приложения.

Приложението може да бъде изтрито от iPhone през работния плот. За да направите това, дръжте иконата на Instagram с пръста си дълго време и след това изберете иконата с кръстче. Потвърдете изтриването.

Деинсталирайте Instagram на iPhone

За устройства, работещи с Android, деинсталирането на приложения е сходно, но може да се различава леко в зависимост от версията на операционната система. Например, в нашия случай, отне много време, за да задържи иконата на приложението, след което веднага може да бъде прехвърлена към появилия се боклук.

Деинсталирайте Instagram на Android

Когато изтриването на Instagram ще бъде завършено, ще трябва да преинсталирате приложението - можете да го направите от App Store за iPhone и съответно от Google Play Магазин за Android.

Причина 4: Неактуална версия на операционната система

Уместността на операционната система на устройството влияе пряко върху ефективността на приложения на трети страни. Ако са налице актуализации за смартфона, не забравяйте да ги инсталирате.

Актуализиране на смартфон

Продължение: Как да надстроите iPhone , андроид

Причина 5: Конфликт на софтуер (настройки)

Промените в смартфона може да повлияят на функционирането на всички инсталирани приложения. Ако знаете какви промени (приложения) биха довели до редовни полети на Instagram, просто трябва да ги премахнете. В случай, че не знаете причината за неправилната работа на Instagram, можете да опитате да извършите пълно нулиране на устройството.

Възстановете настройките на смартфона

Подробности: Как да възстановите фабричните настройки iPhone , андроид

Причина 6: Грешка при разработчиците на приложения

Не всички издания, пуснати за Instagram, винаги са успешни. Ако след последната актуализация започнат да се наблюдават проблеми в работата на приложението, имате два начина за решаване на проблема: изчакайте актуализацията на пластира или инсталирайте по-стара версия на Instagram.

За съжаление, ако сте собственик на Apple iPhone устройството, след това връщане назад на приложението сега не работи (ние не считаме опцията с Jailbreak). Собствениците на Android са по-щастливи - тази възможност е налице.

Моля, имайте предвид, че в зависимост от версията на Android, следващите стъпки към активиране на инсталирането на приложения от неизвестни източници може да се различават леко.

  1. Първо трябва да сте сигурни, че възможността за инсталиране на приложения от източници на трети страни е активирана на вашия смартфон. За да направите това, отворете настройките на устройството и отидете в секцията "Разширени настройки" .
  2. Разширени настройки за Android

  3. Изберете "Поверителност" . Ако опцията Неизвестни източници е деактивирана, преместете плъзгача в активната позиция.

Активирайте изтеглянето от неизвестни източници в Android

Отсега нататък можете свободно да изтегляте всички приложения на Android от мрежата във формат APK и да ги инсталирате в притурката си. Но бъдете изключително внимателни, защото изтеглянето на Instagram от ресурси на трети страни може да навреди на вашето устройство. По тази причина не предоставяме връзки за изтегляне и ние силно не препоръчваме този метод.

В статията са изброени основните причини, които могат да засегнат внезапните отклонения на Instagram. Надяваме се, че с помощта на нашите препоръки сте успели да отстраните проблема.