Браузърът от Yandex сред различните интересни функции има възможността да зададе фон за нов раздел. Ако желаете, потребителят може да зададе красив жив фон за браузъра Yandex или да използва статична снимка.

Благодарение на минималния интерфейс, инсталираният фон е видим само в раздела "Браузър" (се показва, когато отворите нов раздел). Но тъй като много потребители често се позовават на този най-нов раздел, темата за задаване на фона е съвсем релевантна. След това ще ви покажем как да зададете анимиран фон за браузър на Yandex или да поставите обикновен образ според вашите предпочитания.

Настройване на фона в Yandex.Browser

Настройване на стандартния фон

Както вече споменахме, скрийнсейвърите за браузъра Yandex са разделени на два вида: анимирани и статични. Самите разработчици предлагат няколко красиви живи фонове, които могат да се намерят в настройките на браузъра.

Отворете нов раздел, а под блоковете с бърз достъп до сайтовете щракнете върху бутона " Конфигуриране на екрана ":

Конфигурирайте екрана в Yandex.Browser

По-долу ще видите списък с вградени в браузъра фонове. Всеки от тях може да бъде анимиран и може да бъде статичен. За да зададете анимиран фон, трябва само да изберете желания фон и да кликнете върху него.

Изберете тема в Yandex.Browser

Ако искате да прочетете повече за това как да работите с анимирани теми, ние подготвихме отделна статия за инсталирането на живи фонове. преса тук , за да се запознаят с него.

Настройване на собствения си фон

За съжаление не можете да инсталирате собствен анимиран фон, но можете да инсталирате всяко друго изображение. И вие можете да направите това по много начини.

Метод 1: Локално

Отново отидете в менюто за промяна на фона и кликнете там върху "плюс".

Създаване на собствен фон в Yandex.Browser

Отваря се изследовател, откъдето можете да изберете любимото си изображение от компютъра си и да го зададете като фон.

Метод 2: От сайта

Ако, като се скитате около сайтовете, ще откриете интересна картинка, след което можете да я направите, без да я изтегляте. Просто кликнете с десния бутон върху изображението и изберете елемента " Направете фон в Yandex.Browser ".

Задаване на фон на изображение в Yandex.Browser

Ние разгледахме всички възможни начини за настройване на фона в Yandex.Browser. Искам да добавя, че ако преди сте използвали Google Chrome и искате да инсталирате теми от неговия онлайн магазин за разширения, уви, това не може да бъде направено. Всички нови версии на Yandex.Browser, въпреки че те задават темата, но не ги показват на "таблицата".