Загубата на паролата от сметката се счита за един от най-честите проблеми, възникващи при потребителите на социалната мрежа Facebook. Така че понякога трябва да промените старата парола. Това може да бъде от съображения за сигурност, например след хакерство на страница или в резултат на това, че потребителят е забравил старите си данни. В тази статия можете да научите няколко начина, по които можете да възстановите достъпа до страницата, ако загубите паролата си, или просто я променете, ако е необходимо.

Променете паролата си във Facebook от страницата си

Този метод е подходящ за тези, които просто искат да променят данните си поради причини за сигурност или по други причини. Можете да го използвате само ако имате достъп до страницата си.

Стъпка 1: Настройки

Преди всичко трябва да отидете на страницата си във Facebook, след това да кликнете върху стрелката в горния десен ъгъл на страницата, след което да отидете на "Настройки" .

Настройки на Facebook

Стъпка 2: Промяна

След като сте се преместили в "Настройки" , ще видите страница с общите настройки на профила пред вас, където ще трябва да редактирате данните си. Намерете желания ред в списъка и изберете "Редактиране" .

редактиране на парола facebook

Сега трябва да въведете старата си парола, която сте посочили при влизането в профила, след това да си създадете нова и да я повторите за потвърждение.

запазете нова парола facebook

Вече можете да излезете от профила си за целите на сигурността на всички устройства, в които е направен записът. Това може да бъде полезно за тези, които вярват, че профилът му е опростен или току-що научил данните. Ако не искате да излезете от профила си, просто изберете "Останете в профила си" .

излизане от други устройства facebook

Променяме изгубената парола, без да въвеждаме страницата

Този метод е подходящ за тези, които са забравили данните си или профилът им е бил хакнат. За да приложите този метод, трябва да имате достъп до имейла си, с който сте се регистрирали в социалната мрежа Facebook.

Стъпка 1: Изпратете имейл

За да започнете, отворете началната страница на Facebook, където трябва да намерите реда "Забравих профила си" до формулярите за вход. Кликнете върху него, за да продължите да възстановявате данните.

Забравена сметка в Facebook

Сега трябва да намерите вашия профил. За да направите това, въведете имейл адреса, от който сте регистрирали този профил в реда и кликнете върху "Търсене" .

профил за търсене facebook

Стъпка 2: Възстановяване

Сега изберете елемента "Изпратете ми връзката за възстановяване на паролата" .

код за възстановяване на парола

След това трябва да отидете в секцията "Вх. Поща" на вашата поща, където трябва да дойдете шестцифрен код. Въведете го в специален формуляр на страницата във Facebook, за да продължите възстановяването на достъпа.

Въведете код, за да си възстановите паролата във facebook

След като въведете кода, трябва да излезете с нова парола за профила си, след което да кликнете върху "Напред" .

промяна на паролата след въвеждане на кода на facebook

Сега можете да използвате новите данни, за да влезете в Facebook.

Възстановяване на достъп с изгубена поща

Последната опция за възстановяване на паролата, ако нямате достъп до имейл адреса, чрез който е регистриран акаунтът. Първо трябва да отидете в "Забравили сте профила си" , както беше направено в предишния метод. Посочете имейл адреса, на който е регистрирана страницата, и кликнете върху "Няма повече достъп" .

възстановяване без поща facebook

Сега ще видите следния формуляр, където ще получите съвети как да възстановите достъпа до вашия имейл адрес. Преди това можете да оставите заявка за възстановяване в случай, че сте загубили поща. Сега няма такова нещо, разработчиците отказват подобна функция, като твърдят, че няма да могат да проверят самоличността на потребителя. Следователно, ще трябва да възстановите достъпа до имейл адрес, за да възстановите данните от социалната мрежа Facebook.

инструкции за възстановяване на достъпа до електронната поща

За да сте сигурни, че страницата ви не попадне в неправилни ръце, опитайте винаги да оставяте сметката на компютрите на други хора, не използвайте прекалено проста парола, не прехвърляйте поверителна информация на никого. Това ще ви помогне да запазите данните си.