Stim се радва на много хора по целия свят. Услугата има вградена система за наблюдение, която определя определени настройки в зависимост от вашия регион на пребиваване. От цената, зададена в настройките на региона, която ще се показва в магазина на Steam, както и наличието на определени игри. Важно е да знаете, че игри, закупени в един регион, например в Русия, няма да могат да започнат след преместване в друга държава.

Например, ако сте живяли в Русия, сте използвали Steam за дълго време и след това сте се преместили в европейска страна, тогава всички игри по Вашата сметка няма да могат да се движат, докато не се промени регионът на пребиваване. Как да промените страната на пребиваване в стимула, прочетете нататък.


Можете да промените региона на пребиваване чрез настройките на Steam акаунта. За да отидете при тях, трябва да кликнете върху данните си за вход в горната дясна част на клиента и да изберете елемента "About account".

Отворете настройките на профила си в Steam

Ще се отвори страницата за информация и редактиране на настройките на профила. Нуждаете се от дясната страна на формуляра. Показва страната на пребиваване. За да промените региона на пребиваване, трябва да кликнете върху бутона "Промяна на страната на магазина".

Бутон за промяна на региона на Steam

След като кликнете върху този бутон, се отваря формулярът за промяна на региона. В горната част ще бъде дадена кратка справка за това, как се променят тези настройки. За да промените държавата, щракнете върху падащия списък, след което изберете опцията "други".

Избор на региона, в който живеете в Steam

След това ще бъдете помолени да изберете държавата, в която сте сега. Парата автоматично определя страната, в която се намирате, така че не можете да измамите системата. Ако например не напуснете Русия, няма да можете да изберете друга държава. Единственият начин да промените дадена страна, без да я напускате, е да използвате прокси сървър, за да промените IP адреса на компютъра си. След като изберете желаната област на пребиваване, трябва да рестартирате клиента на Steam. Сега всички цени в клиента на Steam и наличните игри ще съответстват на избраното място на пребиваване. За чужди държави тези цени в повечето случаи се показват в долари или в евро.

При промяната в региона може да се разбере и промяната в областта на изтеглянето на игри. Тази настройка е отговорна за сървъра, който ще бъде използван за изтегляне на игрални клиенти.

Как да промените региона на зареждане в стимула

Промяната на областта на изтегляне на игри в Steam се извършва чрез настройките на клиента. Повече за това можете да прочетете в съответната статия , Правилно избраният регион ви позволява да увеличите скоростта на зареждане на играта няколко пъти. По този начин можете да спестите доста време докато изтегляте нова игра.

Сега знаете как можете да промените региона на пребиваване в стимула и също да промените региона за изтегляне на игри. Тези настройки са изключително важни, за да можете удобно да използвате услугата за игри. Следователно, ако се движите в друга държава, първо трябва да промените региона на вашето местоживеене на Steam. Ако имате приятели, които използват Steam и обичат да пътуват по света, споделете тези съвети с тях.