Ако работите дълго време с компютър, потребителят започва да забележи, че текстът, написан от него, е написан почти без грешки и бързо. Но как да проверите скоростта на натискане на клавиатурата, без да прибягвате до програми или приложения на трети страни?

Проверка на скоростта на печат онлайн

Скоростта на отпечатване обикновено се измерва с писмен брой знаци и думи в минута. Тези критерии позволяват да се разбере колко добре човек работи добре с клавиатурата и текстовете, които пише. По-долу има три онлайн услуги, които ще помогнат на средния потребител да знае колко добре са неговите текстови умения.

Метод 1: 10 пръстена

Онлайн услугата 10fingers е изцяло насочена към подобряване и обучение на човешките умения при написването. Той има и тест за набор от определен брой знаци, и съвместен набор от текстове, които ви позволяват да се конкурирате с приятелите си. Сайтът има и огромна селекция от езици освен руски, но недостатъкът е, че е изцяло на английски език.

Отидете на 10 пръстена

За да проверите скоростта на набиране, трябва:

 1. Погледнете текста във формата, започнете да пишете в полето по-долу и се опитайте да отпечатате без грешки. След една минута трябва да съберете възможно най-много знаци за вас.
 2. Въвеждане на текст на 10fingers.com

 3. Резултатът ще се покаже по-долу в отделен прозорец и ще покаже средния брой думи на минута. Линиите на резултата ще покажат броя знаци, точността на правописа и броя на грешките в текста.
 4. Резултат в 10fingers.com

Метод 2: RapidTyping

Сайтът RaridTyping е направен в минимален, спретнат стил и няма много тестове, но това не му пречи да бъде лесен за ползване и разбираем за потребителя. Изпитателят може да избере броя знаци в текста, за да увеличи сложността на комплекта.

Отидете на RapidTyping

За да тествате скоростта на въвеждане, изпълнете следните стъпки:

 1. Изберете броя знаци в текста и номера на теста (промяната се променя).
 2. За да промените текста според избрания тест и броя знаци, кликнете върху бутона Update Text.
 3. Актуализиране на текста на rapidtyping.com

 4. За да започнете теста, кликнете върху бутона "Стартиране на теста" под този текст в съответствие с теста.
 5. Тестване на rapidtyping.com

 6. В тази форма, показана на екранната снимка, започнете да пишете текста възможно най-бързо, тъй като таймерът не се предоставя на сайта. След като въведете, кликнете върху бутона "Завършване на теста" или "Започнете отначало", ако предварително не сте доволни от резултата си.
 7. Въведете текст на rapidtyping.com

 8. Резултатът ще се отвори под написания текст и ще покаже точността и броя думи / знаци в секунда.

Метод 3: Всички 10

Всичките 10 са отлична онлайн услуга за сертифициране на потребител, който може да му помогне с работа, ако успешно премине теста. Резултатите могат да се използват като прикачен файл към резюмето или доказателство, че сте подобрили уменията си и искате да се подобрите. Тестът е разрешен да премине неограничен брой пъти, подобрявайки уменията си за писане.

Отидете на Всички 10

За да получите сертификат и да тествате уменията си, трябва да направите следното:

 1. Кликнете върху бутона "Преминете към сертифициране" и изчакайте изтеглянето на теста.
 2. Началото на сертифицирането на vse10.ru

  Сертификат, приет от потребителя, може да бъде получен само след регистрация на сайта All 10, но резултатите от теста ще бъдат известни и на него.

 3. В новия прозорец се отваря разделът с текста и полето за въвеждане и също можете да видите скоростта по време на набирането, броя на грешките, които сте направили и общия брой знаци, които трябва да въведете.
 4. За да завършите теста, ще трябва да пренапишете текста точно до последния знак и само тогава ще видите резултата.

  Въвеждане на текст на vse10.ru

 5. След завършването на сертифицирането ще можете да видите медала, който е заслужил за преминаване на теста, и общия резултат, който включва скоростта на набиране и процента на грешките, направени от потребителя при въвеждането му.
 6. Резултат от vse10.ru

И трите онлайн услуги са много лесни за работа и разбиране от страна на потребителя, а дори и английският интерфейс в една от тях няма да ви попречи да вземете тест за измерване на скоростта на пишене. Те нямат почти никакви недостатъци, купчини, които биха попречили на човек да изпита уменията си. Най-важното - те са безплатни и не изискват регистрация, ако потребителят не се нуждае от допълнителни функции.