След като създадете чертежа AutoCAD потребителят получава файл с разширение DWG, което не може да се гледа или показва на никого директно без програми за преглед на този файлов формат. Но какво да се направи на човек, който няма такъв софтуер на ръка, и да покаже чертежи се изисква веднага? Можете да използвате онлайн услугите, за да конвертирате DWG файлове в PDF, което ще ви помогне да излезете от тази ситуация за всеки потребител.

Конвертиране от DWG в PDF

Без специални програми просто е невъзможно да се покажат "вътрешните" файлове на DWG, в които обикновено се съхраняват различни чертежи. Никой от добре познатите стандартни редактори не може да чете DWG точно както потребителят се нуждае. Онлайн услугите за конвертиране решават този проблем много лесно, като превръщате тези чертежи в необходимата ви, така че да можете удобно да ги покажете на други хора.

Метод 1: Замазар

Тази онлайн услуга е изцяло насочена към подпомагане на потребителите в интернет да конвертират файлове. Наистина огромен брой функции на сайта могат да помогнат на потребителя с някой от неговите проблеми при конвертиране на каквото и да е, и той е доста удобен и разбираем.

Отидете на Замазар

За да преобразувате DWG, от който се интересувате, към PDF, трябва да изпълните следните действия:

 1. Изтеглете чертежа от вашия компютър, като използвате бутона "Избор на файл" .
 2. Избиране на файл на Zamazar.com

 3. В падащото меню изберете едно от наличните разширения, на които искате да конвертирате файла. В нашия случай това ще бъде PDF.
 4. Разширение за преобразуване в Zamazar.com

 5. За да получите резултата, ще трябва да въведете вашата поща, за да получите връзка със свалянето на PDF файла. Това се прави, за да не се зарежда сайта и за удобството на потребителя, който може да намери своето досие по всяко време, когато има нужда от него, на поста си.
 6. Поща, за да получите резултата на Zamazar.com

 7. Кликнете върху бутона "Конвертиране", за да получите резултата.
 8. Преобразуване на файл в Zamazar.com

 9. Когато процесът приключи, ще се отвори съобщение в нов прозорец, че скоро ще бъде изпратена връзка към изтеглянето на файла. Обикновено съобщението идва след две или три минути.
 10. Уведомяване за преобразуване от Zamazar.com

 11. Като кликнете върху връзката в съобщението, ще видите бутона "Изтегляне" . Кликнете върху него и файлът ще започне да се изтегля на компютъра.
 12. Изтеглете PDF файла от Zamazar.com

Метод 2: ConvertFiles

Ще се обърнем незабавно към това, че сайтът ConvertFiles.com има няколко недостатъка. Първият е много, много малък шрифт от самия инструмент за преобразуване. На много големи монитори почти не се вижда текст и е необходимо да се увеличи страницата на браузъра с почти половината. Вторият недостатък е липсата на руски интерфейс.

Инструментът за конвертиране на DWG в PDF е доста прост и не изисква познания по английски език, но ако искате да използвате сайта не само за тази цел, тогава може да има езикови затруднения, въпреки че има инструкции на сайта. Тази онлайн услуга е включена в списъка само защото качеството на файловете, преобразувани с нея, е просто зашеметяващо. Много красиви и чисти рисунки, в които няма какво да се оплаквате.

Отидете в ConvertFiles

За да преобразувате чертежа, който ви интересува, изпълнете следните стъпки:

 1. С помощта на бутона "Преглед" качете DWG файла на сайта, като го намерите на компютъра или като използвате връзка, която води директно към файла.
 2. Изтеглете DWG файла в ConvertFiles.com

 3. Обикновено самият сайт определя желаното разширение на изходния сайт, но ако не е, изберете желания файлов формат от падащия списък.
 4. Изберете формата на изходния файл в ConvertFiles.com

 5. Посочете разширението, към което се преобразува DWG.
 6. Изберете формата, който искате да конвертирате в ConvertFiles.com

  Сайтът може понякога да работи с неуспехи, затова Ви препоръчваме да маркирате опцията "Изпращане на връзка за изтегляне към моя имейл", за да получите файла по пощата. За да направите това, трябва само да въведете имейла си във формата вдясно, който ще се появи веднага след като активирате тази функция.

  Изпраща резултата от преобразуването до поща от ConvertFiles.com

 7. След това кликнете върху бутона "Конвертиране" под основните формуляри и изчакайте резултата.
 8. Преобразувайте файл в ConvertFiles.com

 9. Процесът може да отнеме доста време, всичко зависи от размера на оригиналния ви DWG и ако изберете да изпратите резултата до вашата поща, безопасно затворете тази страница и отидете там.
 10. Изчаква се файлът да бъде конвертиран в ConvertFiles.com

 11. Изпращането на файл в пощата може да отнеме от пет минути до един час, така че трябва да сте търпеливи, но обикновено това се случва доста бързо. В писмото ще получите връзка, на която ще се намира файлът, и ще можете да го запазите. Можете дори да не отворите връзка, но просто кликнете с десния бутон върху него и изберете функцията "Запазване на връзката като ..." и изтеглете файла веднага.
 12. Изтеглете PDF файла от ConvertFiles.com

  Метод 3: PDFConvertOnline

  Онлайн услуга PDFConvertOnline е минималистична форма на предишни сайтове. Няма препращане на резултата към пощата, има много удобен и удобен интерфейс, който комбинира функциите на обикновена реализация. Сайтът е изцяло на английски, но всичко е толкова интуитивно, че потребителят може да разбере с каквито и да било познания на езика.

  Отидете на PDFConvertOnline

  За да конвертирате DWG файла, който трябва да PDF, направете следното:

  1. За да започнете процеса, качете чертежа си на сайта, като използвате бутона "Избор на файл" .
  2. Изтеглете DWG файла в PDFConvertOnline.com

  3. След това, като изберете ориентацията за резултата, кликнете върху бутона "Conert Now!" .
  4. Преобразувайте файл в PDFConvertOnline.com

  5. В нов прозорец ще бъдете известени, че реализацията е завършена. Кликнете върху файла, прикачен към съобщението, и го качете в компютъра си.
  6. Изтеглете PDF файла от PDFConvertOnline.com

  Прочетете още: Конвертирайте PDF файлове в DWG

  Благодарение на тези онлайн услуги, всеки от които има както предимства, така и недостатъци, потребителят вече няма нужда от програми на трети страни. Бързото и удобно преобразуване с много функции ще ви позволи да покажете без загуба на качество онези чертежи, които първоначално са замислени от потребителя.