Instagram - сензационна социална мрежа и до ден днешен продължава да набира скорост. Всеки ден всички нови потребители се регистрират в услугата и в това отношение начинаещите имат различни въпроси относно правилното използване на приложението. По-специално, днес ще бъде разгледан въпросът за премахването на историята.

Обикновено, когато изтривате историята, потребителите означават или изчистване на данните от търсенето, или изтриване на създадената история (Instagram Stories). И двете тези точки ще бъдат разгледани по-долу.

Почистете данните от търсенето в Instagram

 1. Отворете приложението в страницата на потребителския си профил и отворете прозореца с настройки, като кликнете в горния десен ъгъл на иконата на зъбно колело (за iPhone) или иконата с елипсис (за Android).
 2. Отворете настройките в Instagram

 3. Превъртете до края на страницата и докоснете "Изчистване на историята на търсенията" .
 4. Изчистване на историята на търсенията в Instagram

 5. Потвърдете намерението си да извършите това действие.
 6. Потвърждаване на изчистването на историята на търсенията в Instagram

 7. Ако не искате определен резултат от търсенето да бъде фиксиран в историята, отидете в раздела за търсене (иконата на лупа) и в подраздела "Най-добър" или "Наскоро" натиснете и задръжте пръста си върху резултата от търсенето за дълго време. След известно време на екрана се появява допълнително меню, в което само трябва да докоснете елемента "Скриване" .

Скриване на отделните резултати от търсенето в Instagram

Изтрийте историите в Instagram

Историите са сравнително нова функция на услугата, която ви позволява да публикувате нещо като слайдшоу, което включва снимки и кратки видеоклипове. Характеристиката на тази функция е, че тя е напълно премахната след 24 часа от датата на публикуване.

Прочетете още: Как да създадете история в Instagram

 1. Публикуваната история не може да бъде почистена веднага, но можете да изтриете входящите снимки и видеоклипове. За да направите това, отидете в основния раздел на Instagram, където се показва вашата информационна емисия или в раздела "Профил" и докоснете аватара си, за да започнете да слушате историята.
 2. История на преглежданията в Instagram

 3. Във време, когато се изиграе ненужен файл от "Истории", кликнете върху бутона за меню в долния десен ъгъл. На екрана ще се покаже допълнителен списък, в който ще трябва да изберете елемента "Изтриване" .
 4. Изтриване на файл в историята на Instagram

 5. Потвърдете премахването на снимката или видеоклипа. По същия начин продължете с останалите файлове, докато историята ви бъде напълно изтрита.

Потвърдете премахването на снимки от историята на Instagram

По въпроса за изтриването на историята в социалната мрежа Instagram за днес имаме всичко.