Съхранението на облак придобива популярност като инструмент за съхранение на данни и е алтернатива на физическите твърди дискове в присъствието на широколентов достъп до интернет.

Въпреки това, подобно на всеки склад за данни, облакът за съхранение има способността да натрупва ненужни, изгубени файлове. Ето защо има въпрос за почистване на папките на сървъра.

Едно от динамично развиващите се услуги в тази посока е Yandex Disk. Има два основни начина да изчистите сейфа.

Прочетете още: Как да възстановите Yandex Disk

Уеб базирано почистване

Yandex Disk разполага с удобен уеб интерфейс, предназначен за управление на вашите файлове и папки. За достъп до него е необходим браузър. В браузъра трябва да влезете в профила си в Yandex и там от своя страна да изберете услугата Диск.

У дома си

Ще получите списък с файлове и папки във вашето хранилище. Използвайте левия бутон на мишката, за да изберете файлове и папки (изборът се извършва, като поставите отметка в квадратчето за отметка до иконата на файла или папката, която се показва, когато го задържите), и изберете в менюто отдясно "Delete" .

Премахване на папка от Yandex Disk

Файловете ще се преместят в папката "Кошче". Избирайки тази папка с левия бутон на мишката и кликването върху "Изчисти" (а също и даването на съгласие в диалоговия прозорец "Изображение"), изтривате напълно файловете от диска.

Почистване на диска за дискове Yandex

Почистване на папката с приложения на Yandex Disk

Yandex предлага на потребителите специално приложение, което ви позволява да управлявате съдържанието на вашето хранилище. За да използвате това приложение, трябва да го изтеглите и инсталирате.
След инсталирането в папката "Компютър" можете да видите новата директория "Yandex.Disk" . Когато отидете в тази папка в Explorer , ще видите съдържанието му.

Yandex Disk Folder
Yandex Disk Folder (2)

Можете да изтривате ненужните файлове по същия начин, както в самата операционна система. За операционната система Windows това означава, че трябва да маркирате необходимото съдържание, след това да кликнете върху Изтриване на клавиатурата или да кликнете с десния бутон върху елемента "Изтриване" .

В този случай файловете ще бъдат добавени към кошчето в операционната система и за окончателното им изтриване те също трябва да бъдат премахнати (или почистени).

Освен това тези файлове ще се преместят в папката "Кошче" на дисковия сървър.

Ето два прости начина за почистване на Yandex Disk от ненужни файлове.