Когато в Instagram е публикувана резонансна снимка или към нея е добавено двусмислено описание, коментарите могат да бъдат затворени, за да се избегнат насилствени дискусии. За това как се извършва закриването на коментарите към снимките в популярната социална услуга и ще говорим по-долу.

Коментари - основният тип комуникация в Instagram. Но често, вместо адекватно обсъждане на темата на пост, се получава или клетва или приток на спам от бота сметки. За щастие, не толкова отдавна в Instagram имаше възможност да затворите коментарите.

Затворете коментарите в Instagram

В Instagram съществуват два начина за затваряне на коментарите: пълно и частично (авто-модериране). Всеки метод ще бъде полезен в зависимост от ситуацията.

Метод 1: напълно деактивиране на коментарите за публикации

Моля, имайте предвид, че можете да деактивирате коментарите само на наскоро публикувана снимка и само чрез мобилно приложение. Освен това собствениците на бизнес профили не могат да затворят коментарите.

 1. Отворете снимката в приложението, чиито коментари ще бъдат затворени. Кликнете върху бутона с елипса в горния десен ъгъл. В контекстното меню, което се показва, изберете елемента "Деактивиране на коментарите" .
 2. Деактивиране на коментарите в Instagram

 3. Следващия момент, под снимката, бутонът за писане на коментари ще изчезне, което означава, че никой няма да може да остави съобщения под снимката.

Прекъснати коментари в Instagram

Метод 2: Скриване на нежелани коментари

Този метод вече е подходящ както за потребителите на мобилното приложение, така и за уеб версията, предназначена да използва Instagram от компютъра.

Скриване на коментарите на смартфона

 1. Отворете приложението, отидете в най-десния раздел, за да отворите потребителския си профил, след което кликнете върху иконата на зъбно колело.
 2. Настройки в Instagram

 3. В секцията "Настройки" изберете "Коментари" .
 4. Раздел с коментари в Instagram

 5. До точката "Скриване на неподходящи коментари" поставете превключвателя в активно положение.
 6. Скриване на коментари в приложението Instagram

 7. Отсега нататък Instagram автоматично ще филтрира коментарите, на които потребителите най-често подават жалби. Сами можете да добавите към този списък, като въведете в блок "Ваши собствени ключови думи" фрази или отделни думи, коментари с които трябва да бъдат незабавно скрити.

Нежелани думи в Instagram

Скрийте коментарите на компютъра си

 1. Отидете Уеб страница на Instagram и, ако е необходимо, да извърши разрешение.
 2. Прочетете още: Как да влезете в Instagram

  Упълномощаване в уеб версията на Instagram

 3. Кликнете в горния десен ъгъл на иконата на потребителския профил.
 4. Отивате в профила в уеб версията на Instagram

 5. След като сте на страницата на потребителския профил, кликнете върху бутона "Редактиране на потребителския профил" .
 6. Редактиране на профил в уеб версията на Instagram

 7. В лявата част на прозореца отидете в раздела "Коментари" . Поставете отметка в квадратчето до "Скриване на неподходящи коментари" . По-долу е даден списък на нежеланите думи или фрази, които трябва да бъдат блокирани и кликнете върху бутона "Изпращане", за да ги завършите.

Скриването на коментарите в уеб версията на Instagram

Отсега нататък всички коментари, които не отговарят на изискванията на Instagram, както и вашия личен списък с думи и фрази, ще бъдат скрити от вас и други потребители.

Това все още са всички опции за закриване на коментарите в Instagram. Възможно е по-късните възможности за закриване на коментарите да бъдат разширени.