Много съвременни телевизори са оборудвани с USB портове и други съединители за свързване на твърди дискове, Flash устройства, игрови конзоли и други устройства. Поради това екранът става не само средство за гледане на вечерните телевизионни новини, но и на истински медиен център.

Как да свържете твърд диск към телевизора

Твърдият диск може да се използва за съхраняване на медийно съдържание и друга важна информация. Нещо повече, капацитетът му е много по-висок от другите сменяеми носители. Свържете външен или неподвижен HDD към телевизора по няколко начина.

Метод 1: USB

Всички съвременни телевизори са оборудвани с HDMI или USB. Следователно, най-лесният начин да се свържете с екрана твърдо с USB кабел. Методът е приложим само за външните железници. Процедура:

 1. Свържете USB кабела към твърдия диск. За да направите това, използвайте стандартния кабел, който се доставя с устройството.
 2. USB връзка с твърд диск

 3. Свържете твърдия диск към телевизора. Обикновено USB конекторът се намира отзад или отстрани на екрана.
 4. USB конектор на телевизора

 5. Ако телевизионният монитор има няколко USB порта, използвайте този с надпис "HDD IN" .
 6. Включете телевизора и отворете настройките, за да изберете желания интерфейс. За да направите това, натиснете бутона "Меню" или "Източник" на устройството за дистанционно управление.
 7. Изберете USB интерфейс като източник на видео сигнал

 8. В списъка с източници на сигнал изберете "USB" , след което ще се появи прозорец с всички папки и файлове, съхранени на устройството.
 9. Навигирайте между директории с помощта на дистанционното управление и стартирайте филм или друго медийно съдържание.

Някои телевизионни модели възпроизвеждат само файлове в определен формат. Следователно, дори след като свържете твърдия диск с телевизора, някои филми и музикални записи може да не се показват.

Метод 2: Адаптер

Ако искате да свържете SATA твърд диск към телевизора, използвайте специален адаптер. След това HDD може да се свърже чрез USB-конектор. Характеристики:

 1. Ако имате намерение да свържете HDD с капацитет над 2 TB, трябва да използвате адаптер с допълнителна мощност (чрез USB или чрез отделен захранващ кабел).
 2. След като HDD е инсталиран в специален адаптер, той може да бъде свързан към телевизора чрез USB.
 3. SATA HDD адаптер

 4. Ако устройството не е разпознато, най-вероятно първо трябва да бъде форматирано.
 5. Вижте също: Какво е форматирането на диска и как да го направя правилно

Използването на адаптер може значително да понижи качеството на сигнала. Освен това може да предизвика усложнения при възпроизвеждане на звук. След това трябва да свържете допълнителни високоговорители.

Метод 3: Използване на друго устройство

Ако искате да свържете външен или твърд диск към по-стар модел на телевизора, за това е много по-лесно да използвате помощно устройство. Обмислете всички възможни начини:

 1. Ако на телевизора няма USB порт или не работи, HDD може да се свърже чрез лаптоп чрез HDMI.
 2. Използвайте конзола за телевизор, SMART или Android. Това е специално устройство, което се свързва с телевизора чрез AV-входа или "лале". След това можете да го свържете към USB флаш устройство, твърд диск или други подвижни носители.
 3. Свързване на твърд диск през приемник

Всички външни устройства се свързват чрез HDMI или чрез AV входове. Ето защо присъствието на USB порт на телевизора не се изисква. Освен това, приемниците могат да се използват за гледане на цифрова и интерактивна телевизия.

Как да свържете HDD към телевизор

Към телевизора може да се свърже външен или оптичен твърд диск. Най-лесният начин да направите това е чрез USB интерфейса, но ако екранът не е оборудван с портове, използвайте специален телевизионен приемник, за да се свържете. Освен това уверете се, че телевизорът поддържа формата на медийните файлове, изтеглени на твърдия диск.