Google Документи ви позволява да работите с текстови файлове в реално време. Като свържете колегите си, за да работите върху документа, можете да го редактирате заедно, да го направите и да го използвате. Не е необходимо да записвате файлове на компютъра си. Можете да работите върху документ, където и когато пожелаете, с устройствата, които имате. Днес ще се запознаем със създаването на Google Документ.

За да работите с Google Документи, трябва да влезете в профила си.

Прочетете още: Влезте в профила си в Google

1. На началната страница на Google кликнете върху иконата за услуги (както е показано на екранната снимка), щракнете върху Още и изберете Документи. В появяващия се прозорец ще видите всички текстови документи, които ще създадете.

Как да създадете Google Док 1

2. Натиснете големия червен бутон "+" в долната дясна част на екрана, за да започнете работа с новия документ.

Как да създадете Google Док 2

3. Сега можете да създавате и редактирате файл точно както във всеки текстов редактор, единствената разлика е, че не е нужно да запазвате документа - това се случва автоматично. Ако искате да запазите оригиналния документ, щракнете върху Файл, Създаване на копиране.

Как да създадем Google Документ 3

Сега настройте настройките за достъп за други потребители. Кликнете върху "Настройки за достъп", както е показано на екранната снимка по-горе. Ако файлът няма име, услугата ще ви помоли да го посочите.

Кликнете върху падащия списък и определете какво могат да редактират, преглеждат или коментират потребителите, които могат да получат връзка към него. Кликнете върху "Готово".

Прочетете още: Как да създадете формуляр на Google

Как да създадете Google Документ 4

Това е толкова лесно и удобно за създаване на Google Документи. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде от полза.