Работата в Skype е не само двупосочна комуникация, но и създаване на конференции за много потребители. Функционалността на програмата ви позволява да организирате групово повикване между няколко потребители. Нека да разберем как да създадем конференция в Skype.

Избиране на потребители за конференцията

Конференцията може да бъде създадена по няколко начина. Най-удобно е предварително да изберете потребителите, които ще участват в нея, след което да направите връзката.

Най-лесният начин е просто да кликнете върху клавиша Ctrl на клавиатурата, за да кликнете върху имената на потребителите, които искате да се свържете с конференцията. Но можете да изберете не повече от 5 души. Имената са отляво на прозореца на Skype в контактите. Когато кликнете върху името, с едновременно натискане на клавиша Ctrl, се избира псевдонимът. По този начин трябва да изберете всички имена на свързаните потребители. Важно е те да са онлайн, т.е. в близост до техния аватар да е птица в зелен кръг.

След това щракнете с десния бутон върху името на всеки член на групата. В контекстното меню, което се показва, изберете елемента "Стартиране на телеконферентна връзка".

Избиране на потребители за конференция в Skype

След това всеки потребител, който изберете, ще получи покана за участие в конференцията, която той трябва да приеме.

Има друг начин да добавите потребители към конференцията. Отворете менюто "Контакти", а в списъка, който се показва, изберете "Създаване на нова група". И можете просто да натиснете клавишната комбинация Ctrl + N в главния прозорец на програмата.

Създайте група в Skype

Отваря се прозорецът за създаване на разговор. В дясната част на екрана има прозорец с потребителски аватари от вашите контакти. Трябва само да кликнете върху тези, които искате да добавите към разговора.

Добавете хора към групата си в Skype

След това кликнете върху символа на видеокамерата или слушалката в горната част на прозореца, в зависимост от планираното - нормална телеконферентна връзка или видеоконференция.

Skype повикване

След това, както и в предишния случай, ще започне връзката с избраните потребители.

Превключване между изгледите на конференцията

Въпреки това, няма значителна разлика между телеконферентна връзка и видеоконферентна връзка. Разликата е само при включване или изключване на потребителите с видеокамери. Но дори и първоначално да бъде стартирана телеконферентна връзка, винаги можете да включите видеоконференция. За целта просто кликнете върху символа на видеокамера в прозореца на конференцията. След това предложението ще дойде на всички останали участници, за да направят същото.

Включване на камерата в Skype

Видеокамерата е изключена по същия начин.

Добавете участници по време на сесията

Дори ако сте започнали разговор с вече избрана група хора, можете да свържете нови членове към нея по време на конференцията. Основното е, че общият брой на участниците не трябва да надвишава 5 потребители. За да добавите нови членове, просто кликнете върху знака "+" в прозореца на конференцията.

Добавяне на нов потребител към конференцията в Skype

След това, от списъка с контакти, трябва само да добавите човека, който искате да свържете.

Освен това, по същия начин можете да превърнете нормално видеообаждане между двама потребители в пълна конференция между група хора.

Както можете да видите, има няколко начина за създаване на телеконферентна връзка или видеоконференция. Група от преговарящи може да бъде създадена предварително или вече можете да добавите хора по време на конференцията.