Не е тайна, че Adobe Flash Player не е най-надеждният и стабилен plug-in. Поради това, по време на работа с него, можете да се срещнете с голямо разнообразие от проблеми. Ще се опитаме да разгледаме най-често срещаните грешки и да разберем как да ги поправим.

Грешка при инсталирането

Защо не е инсталиран Adobe Flash Player

Ако имате проблеми при инсталирането на Flash Player, най-вероятно имате останали файлове на Adobe Flash Player на вашия компютър. Трябва ръчно да премахнете всички инсталирани по-рано версии или да използвате специални програми. Как да деинсталирате напълно Adobe Flash Player от компютъра си, прочетете по-долу:

Как да деинсталирам Adobe Flash Player?

Можете също така да прочетете за няколко други причини за грешката:

Защо Flash Player не е инсталиран

Свиването на приставката за Flash Player

Съобщение Приставката на Adobe Flash се срина, когато приставката за Flash внезапно спря да работи. За да покажете видео, анимация или да продължите играта отново, опитайте просто да презаредите страницата. Ако приставката за Flash продължава да пада, надстройването до най-новата версия на Flash може да реши този проблем за повечето потребители.

Adobe Flash Player

Flash Player е заключен, в случай че вашият софтуер е остарял. Така че, трябва да актуализирате самия Flash Player, браузърите, които използвате, и може би дори и драйвера. Но не всичко може да бъде толкова просто! Може би е, че просто се скитахте на зловреден сайт или сте вдигнали вируса на вашия компютър. В този случай трябва да сканирате системата с антивирус и да изтриете подозрителните файлове.

Как да отключите Flash Player?

Как да включа Flash Player?

Изтегляне на Flash видео за Firefox

Тъй като напоследък много браузъри се опитват да се отдалечат от технологията Flash Player, по подразбиране Flash Player ще бъде деактивиран. За да го активирате, трябва да отидете в настройките на браузъра и там, за да намерите елемента "Plugins". В списъка на свързаните плъгини намерете Adobe Flash Player и го активирайте.

За повече подробности вижте тази статия:

Как да активираме Adobe Flash Player

Не е актуализиран Adobe Flash Player

Проверете за актуализации в Flash Player

Ако срещнете проблем, когато Flash Player не се актуализира, ще можете да намерите няколко начина за решаване на този проблем. Първо, опитайте да актуализирате браузъра, който използвате. Ако това не стане, трябва да преинсталирате Flash Player, след като го премахнете.

Други начини за решаване на проблема прочетете тук:

Не е актуализиран Adobe Flash Player

Неуспешно инициализиране на Flash Player

Грешка при инициализирането на приложението Adobe Flash Player

Причината за грешката на инициализацията може да е няколко, така че ще има няколко решения. Първо, опитайте да деактивирате антивируса. Flash Player отдавна се възприема като ненадеждно приложение, така че антивирусът може да го блокира. Второ, актуализирайте браузъра, който използвате. И трето, уверете се, че сте изтеглили официалната версия на Flash Player.

Грешка при инициализирането на Flash Player

Както можете да видите, може да има много грешки и техните причини са много различни. Надяваме се, че можем да ви помогнем.