Неразделна част от съвременните уеб сайтове е иконата на Favicon, която ви позволява бързо да идентифицирате конкретен ресурс в списъка с раздели на браузъра. Също така е трудно да си представите компютърна програма без собствен уникален етикет. В този случай сайтовете и софтуерът в този случай съчетават не съвсем очевидни подробности - и двете използват икони на ICON.

Тези малки изображения могат да се създават както чрез специални програми, така и с помощта на онлайн услугите. Между другото, последните са много по-популярни за такива цели и ние ще разгледаме редица такива ресурси с вас в тази статия.

Как да създадем онлайн иконата на ICO

Работата с графики не е най-популярната категория уеб услуги, но по отношение на създаването на икони, определено има какво да избирате. Чрез принципа на действие тези ресурси могат да бъдат разделени на тези, в които сами нарисувате картината, и сайтове, които ви позволяват да конвертирате вече завършено изображение в ICO. Но основно всички генератори на икони предлагат и двете.

Метод 1: Редактор на X-икона

Тази услуга е най-функционалното решение за създаване на ICO-картини. Уеб приложението ви позволява да нарисувате иконата подробно или можете да използвате готовото изображение. Основното предимство на инструмента е възможността за експортиране на изображения с разделителна способност до 64 × 64.

Онлайн услуга X-Icon Editor

 1. За да създадете иконата на ICO в редактора на X-ците от съществуващо изображение на вашия компютър, моля, кликнете върху връзката по-горе и използвайте бутона "Импорт" .
  Импортирайте изображение, за да създадете икона в редактора на X-иконите
 2. В изскачащия прозорец кликнете върху "Качване" и изберете желаното изображение в Explorer.
  Изтеглете икона в X-Icon Editor
  Решете размера на бъдещата икона и кликнете върху "Ok" .
 3. Ако желаете, можете да промените съответната икона, като използвате инструментите на вградения редактор. И работата е позволена с всички налични размери на иконите поотделно.
  X-Icon Editor интерфейс
  В същия редактор можете да създадете снимка от нулата.

  За да визуализирате резултата, кликнете върху бутона "Преглед" и за да отидете на изтеглянето на готовата икона, кликнете върху "Експортиране" .

 4. След това просто кликнете върху "Експортиране на иконата" в изскачащия прозорец и файлът със съответното разширение ще бъде запазен в паметта на вашия компютър.
  Изтеглете иконата от редактора на онлайн услуги X-Icon Editor

Така че, ако трябва да създадете цял набор от същия тип икони с различни размери - нищо не е по-добро от X-Icon Editor за тези цели, които не можете да намерите.

Метод 2: Favicon.ru

Ако е необходимо, генерирайте икона на favicon с резолюция 16 × 16 за уебсайт, отличен инструмент е и руската онлайн услуга Favicon.ru. Както в случая с предишното решение, тук можете да нарисувате икона от себе си, да оцветявате всеки пиксел отделно и да създадете favicon от готовото изображение.

Онлайн услуга Favicon.ru

 1. На началната страница на ICO-генератора са налице незабавно всички необходими инструменти: отгоре - формулярът за изтегляне на готовото изображение под иконата, по-долу - областта на редактора.
  Интерфейсът на онлайн генератора ICO-икони Favicon.ru
 2. За да генерирате икона въз основа на съществуващо изображение, кликнете върху бутона "Избор на файл" под заглавие "Направете favicon от изображение" .
  Изтеглете снимката в онлайн услугата Favicon.ru
 3. След като качите изображението в сайта, отстранете го, ако е необходимо, и кликнете върху "Напред" .
  Изрежете иконата в онлайн генератора Favicon.ru
 4. Ако желаете, редактирайте иконката, която се получава в областта с заглавие "Draw icon" .
  Работим с иконата в областта за редактиране на Favicon.ru
  Като използвате същото платно, можете сами да рисувате изображение на ICO, като оцветявате върху него индивидуални пиксели.
 5. Резултатът от работата ви се предлага да наблюдавате в полето "Визуализация" . Тук, при редактирането на картината, всяка промяна, направена на платното, се записва.
  Ние се подготвяме за изтегляне на favicon в онлайн услугата Favicon.ru
  За да подготвите иконата за изтегляне на компютъра, кликнете върху "Изтегляне на Favicon" .
 6. Сега в отворената страница остава само да кликнете върху бутона "Изтегляне" .
  Изтеглете ICO файла на компютъра от услугата Favicon.ru

В резултат на това във вашия компютър се записва файл с разширение ICO, представляващ картина с размер 16 × 16 пиксела. Услугата е идеална за тези, които само трябва да конвертират изображението в малка икона. Въпреки това и да покаже въображение в Favicon.ru изобщо не е забранено.

Метод 3: Favicon.cc

Подобно на предишната, както по име, така и по оперативен принцип, но още по-усъвършенстван генератор на икони. В допълнение към създаването на обичайните 16 × 16 снимки, услугата улеснява изготвянето на анимиран favicon.ico за вашия сайт. В допълнение, ресурсът съдържа хиляди персонализирани икони, достъпни за безплатно изтегляне.

Онлайн услуга Favicon.cc

 1. Както и при сайтовете, описани по-горе, Вие се насърчавате да започнете работа с Favicon.cc директно от главната страница.
  Главната страница на онлайн услугата Favicon.cc
  Ако искате да създадете икона отначало, можете да използвате платното, което заема централната част на интерфейса и кутията с инструменти в колоната надясно.

  Но за преобразуване на вече съществуваща картина кликнете върху бутона "Импортиране на изображение" в менюто отляво.

 2. С помощта на бутона "Избор на файл" маркирайте желаното изображение в прозореца на Explorer и задайте дали искате да запазите пропорциите на изтегленото изображение ( "Запазване на размерите" ) или да ги поставите в квадрат ( "Смаляване до квадратна икона" ).
  Изтеглете изображението в услугата Favicon.cc
  След това кликнете върху "Качване" .
 3. Ако е необходимо, редактирайте иконата в редактора и, ако всичко ви подхожда, отидете в секцията "Преглед" .
 4. Записваме ICO-файла в паметта на компютъра от онлайн услугата Favicon.cc
  Тук можете да видите как изглежда favicon в линията на браузъра или в списъка с раздели. Добре ли? След това изтеглете иконата с едно кликване върху бутона "Изтегляне на Favicon" .

Ако интерфейсът на английски език не ви безпокои, няма абсолютно никакви аргументи за работа с предишната услуга. В допълнение към факта, че Favicon.cc може да генерира анимирани икони, ресурсът също правилно разпознава прозрачността на импортираните изображения, които, за съжаление, са лишени от аналога на руски език.

Метод 4: Favicon.by

Друга версия на генератора на икона за сайтове. Възможно е да създавате икони от самото начало или въз основа на конкретно изображение. От разликите, можете да различите функцията за импортиране на изображения от уеб ресурси на трети страни и сравнително стилен и кратък интерфейс.

Онлайн услуга Favicon.by

 1. След като кликнете върху връзката по-горе, ще видите познат набор от инструменти, платно за рисуване и формуляр за импортиране на снимки.
  Главна страница на онлайн икона генератор Favicon.by
  Така че, качете готовото изображение на сайта или нарисувайте фалшификат.
 2. Вижте визуалния резултат от услугата в секцията "Вашият резултат" и кликнете върху бутона "Изтегляне на Favicon" .
 3. Преглед на резултата в онлайн услугата Favicon.by
  След като изпълните тези стъпки, запазвате готовия ICO файл в паметта на компютъра.

Като цяло няма никакви различия с услугите, които вече се разглеждат в тази статия, но с преобразуването на изображенията в ICO, ресурсът Favicon.by се справя много по-добре и е доста лесно да се види.

Метод 5: Онлайн конвертиране

Вероятно вече знаете този сайт като почти всеобхватен онлайн конвертор на файлове. Но не всеки знае, че това е един от най-добрите инструменти за конвертиране на изображения в ICO. На изхода можете да получавате икони с резолюция до 256 × 256 пиксела.

Онлайн услуга онлайн-конвертиране

 1. За да започнете да създавате икона, използвайки този ресурс, първо импортирайте изображението, което ви трябва, чрез бутона "Избор на файл" .
  Импортираме картина в онлайн услугата Онлайн конвертиране
  Или изтеглете изображението чрез справка или от хранилището за облаци.
 2. Ако имате нужда от ICO файл с определена резолюция, например 16 × 16 за favicon, в полето "Промяна на размера" в секцията "Разширени настройки" въведете ширината и височината на бъдещата икона.
  Определете необходимите параметри за конвертиране на изображението в Online-Convert
  След това просто кликнете върху бутона " Преобразуване на файл ".
 3. След няколко секунди ще получите съобщение като "Файлът ви бе успешно преобразуван" и снимката ще бъде автоматично запазена в паметта на компютъра ви.
  Уведомление за успешно преобразуване на снимки в онлайн-конвертиране

Както можете да видите, създаването на иконата на ICO, използвайки сайта "Онлайн конвертиране", не е трудно и това се прави с няколко кликвания на мишката.

Прочетете още:
Конвертиране на PNG изображения в ICO
Как да конвертирате JPG към ICO

Що се отнася до услугата, която да използвате за вас, има само един нюанс и то в това, което възнамерявате да използвате генерираните икони. Така че, ако имате нужда от икона на фалит, абсолютно всички от горните инструменти са подходящи. Но за други цели, например при разработването на софтуер, могат да се използват ICO изображения с напълно различни размери, така че в такива случаи е по-добре да се използват универсални решения като X-Icon Editor или Online-Convert.