Ако сте потребител на поне един продукт на Apple, във всеки случай трябва да имате регистрирана Apple ID, която е вашият личен акаунт и магазин за всички ваши покупки. За това как създаването на този профил се извършва по различни начини и ще бъде разгледано в статията.

Apple ID е единствен акаунт, който ви позволява да съхранявате информация за съществуващи устройства, да купувате медийно съдържание и да имате достъп до него, да работите със услуги като iCloud, iMessage, FaceTime и др. Накратко, няма сметка - няма начин да използвате продуктите на Apple.

Регистрирайте сметка в Apple ID

Можете да регистрирате профил на Apple iDi по три начина: използване на устройството на Apple (телефон, таблет или плейър), чрез iTunes и разбира се чрез уебсайта.

Метод 1: Създайте идентификационен номер на Apple чрез сайта

Така че, вие искате да създадете Apple iDi чрез вашия браузър.

 1. Отидете от тази връзка на страницата за създаване на профил и попълнете полетата. Тук ще трябва да въведете съществуващия си имейл адрес, да излезете и да удвоите силна парола (тя трябва да се състои от букви с различни букви и символи), да посочите вашето име, фамилия, дата на раждане и да излезете с три надеждни контролни въпроса, сметка.
 2. Обръщаме вниманието Ви към факта, че е необходимо да обмислите контролни въпроси, така че да знаете отговорите за 5 и 10 години. Това е полезно за вас, в случай че трябва да възстановите достъпа до профила си или да направите големи промени, например да промените паролата.

  Регистрирайте Apple ID на сайта

 3. След това трябва да посочите символите от картинката и след това да кликнете върху бутона "Напред" .
 4. Въведете знаци от картинката

 5. За да продължите, ще трябва да предоставите код за потвърждение, който ще бъде изпратен в посоченото поле в имейла.

  Изпращане на поща до входящата ви поща

  Следва да се отбележи, че срокът на валидност на кода е ограничен до три часа. След това, ако нямате време да потвърдите регистрацията, ще трябва да изпълните нова заявка за код.

 6. Потвърждение за регистрация на Apple ID в сайта

 7. Всъщност това е процесът на регистрация на сметката е завършена. На екрана ще се зареди страницата за вашия акаунт, където, ако е необходимо, можете да направите корекции: промяна на паролата, конфигуриране на потвърждаването в две стъпки, добавяне на начин на плащане и др.

Настройване на идентификационен номер на Apple на сайта

Метод 2: Създайте ID на Apple чрез iTunes

Всеки потребител, който взаимодейства с продуктите на Apple, знае за това качи, , което е ефективен начин за взаимодействие на вашите притурки с вашия компютър. Но освен това - това е и отличен медиен плейър.

Естествено, чрез тази програма може да се създаде сметка. По-рано на нашия сайт проблемът с регистрирането на сметка чрез тази програма вече беше изчерпан подробно, така че няма да се занимаваме с него.

Прочетете още: Инструкции за регистриране на идентификационен номер на Apple чрез iTunes

Метод 3: Регистрация чрез устройство на AppleАко притежавате iPhone, iPad или iPod Touch, можете лесно да регистрирате Apple ID и директно от вашето устройство.

 1. Стартирайте App Store и в раздела "Избор", превъртете до най-долната част на страницата и изберете бутона "Вход" .
 2. Влезте в идентификационния си номер на Apple на това устройство

 3. В прозореца, който се показва, изберете "Създаване на ID на Apple" .
 4. Създайте идентификационен номер на Apple на устройството

 5. Прозорецът за създаване на нов акаунт ще се появи на екрана, в който ще трябва първо да изберете региона и след това да продължите.
 6. Изберете регион от вашето устройство

 7. На екрана ще се покаже прозорецът "Общи условия" , където ще бъдете помолени да проучите информацията. Приемайки, трябва да изберете бутона "Приемам" и след това "Приемам" отново.
 8. Приемане на условия за iPhone

 9. Екранът ще покаже обичайната регистрационна форма, която напълно съвпада с описаната в първия метод на тази статия. Също така ще трябва да попълните имейл по същия начин, да въведете новата си парола два пъти, както и да зададете три контролни въпроса и отговори на тях. По-долу трябва да посочите алтернативния имейл адрес, както и датата на раждане. Ако е необходимо, отменете абонамента за новини, които ще бъдат изпратени на вашия имейл адрес.
 10. Абонирайте се за бюлетина от iPhone

 11. Ако продължите, ще трябва да посочите начина на плащане - това може да бъде банкова карта или салдо в мобилния телефон. Освен това, по-долу трябва да посочите адреса за фактуриране и телефонния номер.
 12. Посочете начин на плащане за iPhone

 13. Веднага щом всички данни бъдат зададени правилно, регистрацията ще бъде завършена успешно, което означава, че ще можете да влезете под новото Apple iDi на всичките си устройства.

Как да регистрирате идентификационен номер на Apple без кредитна карта

Не винаги потребителят иска или може да регистрира кредитната си карта при регистрацията си, обаче, ако например решите да се регистрирате от устройството си, горното изображение показва, че не можете да откажете да посочите начина на плащане. За щастие има тайни, които все още ще ви позволят да създадете профил без кредитна карта.

Метод 1: Регистрация чрез сайта

Според автора на тази статия това е най-простият и оптимален начин за регистрация без банкова карта.

 1. Моля, регистрирайте профила си, както е описано в първия метод.
 2. Когато влезете например в притурката си за Apple, системата ви уведомява, че още не е използвана от iTunes Store. Кликнете върху бутона "Преглед" .
 3. Преглеждайте информацията за новия идентификационен номер на Apple

 4. На екрана ще се покаже изскачащ прозорец, където ще трябва да посочите държавата си и след това да продължите.
 5. Избирайки държава на iPhone

 6. Приемете основите на Apple.
 7. Приемане на основните разпоредби за iPhone

 8. След това ще бъдете помолени да посочите начина на плащане. Както можете да видите, има "не" елемент, който трябва да се отбележи. Попълнете друга лична информация, която включва вашето име, адрес (по желание), както и вашия мобилен телефонен номер.
 9. Регистрирайте се без заплащане на iPhone

 10. Когато продължите, системата ви уведомява, че регистрацията на профила е завършена успешно.

Успешно завършване на регистрацията на Apple ID

Метод 2: Регистрация през iTunes

Регистрацията може лесно да се извърши чрез програмата iTunes, инсталирана на вашия компютър, и ако е необходимо, можете да избегнете поставянето на банкова карта.

Този процес също беше обсъден подробно на нашия уебсайт в същата статия, посветена на регистрацията чрез iTunes (виж втората част на статията).

Прочетете още: Как да регистрирате сметка в Apple ID чрез iTunes

Метод 3: Регистрация чрез Apple-устройство

Например, имате iPhone и искате да регистрирате акаунт, без да посочите начин на плащане от него.

 1. Стартирайте Apple Store на вашето устройство и след това отворете всяко свободно приложение в него. Кликнете върху бутона "Изтегляне" до него.
 2. Изтеглете безплатното приложение на iPhone

 3. Тъй като приложението може да се инсталира само след разрешение в системата, трябва да кликнете върху бутона "Създаване на ID на Apple" .
 4. Създайте идентификационен номер на Apple без карта

 5. Тя ще отвори вече обикновената регистрация, в която ще трябва да изпълните всички същите действия, както при третия метод на статията, но точно докато се покаже екранът за избор на начина на плащане.
 6. Регистрирайте Apple ID без карта

 7. Както можете да видите, този път на екрана се появи бутонът "Не" , който ви позволява да откажете да посочите източника на плащане и следователно спокойно завършете регистрацията.
 8. Регистрирайте се без кредитна карта на iPhone

 9. След като регистрацията приключи, избраното приложение ще започне да се изтегля на устройството ви.

Как да регистрирате различна сметка за държава

Понякога потребителите могат да се сблъскат с факта, че някои приложения са по-скъпи в собствения си магазин, отколкото в магазина на друга държава, или изобщо няма. В такива ситуации може да се наложи да регистрирате идентификационен номер на Apple от друга държава.

 1. Например искате да регистрирате американски Apple ID. За да направите това, трябва да започнете от компютъра си iTunes и ако е необходимо, излезте от профила си. Изберете раздела "Профил" и отидете на "Изход" .
 2. Излезте от профила в iTunes

 3. Отидете в секцията "Магазин" . Превъртете до самия край на страницата и кликнете в долния десен ъгъл на иконата с флага.
 4. Отидете в магазина на iTunes

 5. На екрана ще се покаже списъкът на страните, между които трябва да изберете "САЩ" .
 6. Избиране на друг регион в iTunes

 7. Ще бъдете пренасочени към американския магазин, където в дясната зона на прозореца ще трябва да отворите секцията "App Store" .
 8. Изберете App Store

 9. Отново обръщайте внимание на дясната прозореца, където се намира секцията "Най-безплатни приложения" . Сред тях ще трябва да отворите всяко привлечено приложение.
 10. Избиране на безплатно приложение

 11. Кликнете върху бутона "Вземи", за да започнете да изтегляте приложението.
 12. Изтеглете безплатно приложение

 13. Тъй като изтеглянето изисква да влезете в профила си, ще се покаже съответният прозорец. Кликнете върху бутона "Създаване на нов идентификационен номер на Apple" .
 14. Създаване на американски Apple ID

 15. Ще бъдете пренасочени към страницата за регистрация, където ще трябва да кликнете върху бутона "Продължи" .
 16. Регистрация в САЩ

 17. Поставете отметка в квадратчето до лицензионното споразумение и кликнете върху бутона "Agree" .
 18. Приемане на лицензионни условия

 19. На страницата за регистрация първо трябва да посочите имейл адрес. В този случай е по-добре да не използвате пощенски акаунт с руски домейн ( en ), но регистрирайте профил с домейна com . Най-доброто решение е да създадете пощенски профил в Google. В реда по-долу въведете два пъти силна парола.
 20. Прочетете още: Създайте профил в Google

  Задаване на поща и парола за американския Apple ID

 21. По-долу трябва да зададете три контролни въпроса и да им дадете отговори (разбира се, на английски език).
 22. Посочете контролните въпроси

 23. Посочете датата на раждане, ако е необходимо, махнете отметката от квадратчето със съгласието на бюлетина, след което кликнете върху бутона "Продължи" .
 24. Продължава регистрацията на американския идентификатор на ябълките

 25. Ще бъдете пренасочени към страницата за обвързване на начина на плащане, където ще трябва да проверите "Няма" (ако свържете руска банкова карта, може да ви бъде отказана регистрация).
 26. Няма начин за плащане за Apple ID

 27. На същата страница, но точно под нея, ще трябва да посочите адреса на пребиваване. Естествено, това не трябва да е руски адрес, а американски. Най-добре е да вземете адреса на институция или хотел. Ще трябва да предоставите следната информация:
  • Улица - улица;
  • Град - град;
  • Държава -членка;
  • Пощенски код - индекс;
  • Код на областта - код на областта;
  • Телефон - телефонен номер (трябва да регистрирате последните 7 цифри).

  Например чрез браузъра отворихме Google карти и направихме заявка за хотели в Ню Йорк. Отваряме всеки луксозен хотел и виждаме неговия адрес.

  Преглед на хотелския адрес на American Apple ID

  Така че в нашия случай адресът, който трябва да бъде попълнен, ще изглежда така:

  • Ул. "Баркли" № 27;
  • Град - Ню Йорк;
  • Държава - Ню Йорк;
  • Пощенски код - 10007;
  • Площ Код - 646;
  • Телефон - 8801999.

  Посочване на американския адрес за идентификация на Apple

 28. След попълването на всички данни кликнете върху бутона "Създаване на ID на Apple" в долния десен ъгъл.
 29. Завършване на регистрацията на Apple ID

 30. Системата ще ви информира, че е получено писмо за потвърждение на посочения имейл адрес.
 31. Получаване на писмо за потвърждение

 32. Писмото ще съдържа бутон "Потвърждаване сега" , върху който ще бъде завършено създаването на акаунта в САЩ. Това завършва процеса на регистрация.

Пълна регистрация и проверка на профила

Това е всичко, което искам да ви разкажа за нюансите на създаването на нова идентификация на Apple ID.