Социална мрежа Facebook има такава характерна функция като общността. Те събират много потребители на общи интереси. Тези страници често са посветени на една тема, която активно се обсъжда от участниците. Добро е, че всеки потребител може да създаде собствена група с определена тема, за да намери нови приятели или събеседници. Тази статия ще бъде посветена на това как да създадете своята общност.

Основната стъпка към създаването на група

В началния етап трябва да решите типа на създадената страница, темата и името. Процесът на създаване е както следва:

 1. На страницата си в секцията "Интересно" кликнете върху "Групи" .
 2. създайте група в facebook

 3. В отворения прозорец кликнете върху "Създаване на група" .
 4. създаване на група във facebook 2

 5. Сега трябва да посочите име, така че другите потребители да могат да използват търсенето и да намерят вашата общност. Най-често името отразява обща тема.
 6. Настройките на групата в Facebook

 7. Сега можете да поканите няколко човека веднага. За да направите това, трябва да въведете техните имена или имейл адреси в специално поле.
 8. След това трябва да решите настройките за поверителност. Можете да направите обществото обществено достояние, в който случай всички потребители ще могат да виждат публикации и членове, без да е необходимо предварително достъп. Затвореното означава, че само членовете могат да гледат публикации, участници и да комуникират. Secret - трябва лично да поканите хора във вашата група, защото няма да бъдат видими в търсенето.
 9. група тип Facebook

 10. Сега можете да зададете миниатюрна икона за вашата група.

група икона Facebook

Това завършва основната фаза на творението. Сега трябва да конфигурирате подробностите за групата и да започнете да я развивате.

Настройки на общността

За да се гарантира пълната работа и развитието на създадената страница, трябва да я конфигурирате правилно.

разширени настройки за групата Facebook

 1. Добавете описание. Направете това, така че потребителите да разберат за какво е тази страница. Тук можете да посочите информация за предстоящи събития или нещо друго.
 2. Етикети. Можете да добавите няколко ключови думи, за да улесните намирането на общността чрез търсенето.
 3. Geodata. В тази секция можете да посочите информация за местоположението на тази общност.
 4. Отворете раздела "Управление на група", за да изпълните администрацията.
 5. Управление на групи във Facebook

 6. В този раздел можете да проследявате заявките за вписване, поставете основната снимка, която ще подчертае темата на тази страница.

След като сте създали, можете да започнете да развивате общността, за да привлечете все повече и повече хора към нея, създавайки страхотна атмосфера за запознанства и комуникация.

Развитие на групата

Трябва да сте активни, така че самите потребители да се присъединят към вашата общност. За това можете редовно да публикувате различни записи, новини по темата, да правите бюлетин за приятели, да ги поканите да се присъединят. Можете да добавяте различни снимки и видеоклипове. Никой не ви забранява да публикувате връзки към ресурси на трети страни. Провеждайте различни проучвания, така че потребителите да са активни и да споделят мненията си.

При това създаването на групата в социалната мрежа Facebook приключи. Привличайте хората да се присъединят, да публикуват новини и да общуват, за да създадат положителна атмосфера. Благодарение на големите възможности на социалните мрежи можете да намерите нови познати и да разширите социалния си кръг.