Електронната поща все повече разсейва обикновените пощенски пратки. Всеки ден се увеличава броят на потребителите, изпращащи кореспонденция по Интернет. В тази връзка е имало нужда от създаване на специални потребителски програми, които биха улеснили тази задача, биха направили получаването и изпращането на електронни писма по-удобно. Едно такова приложение е Microsoft Outlook. Нека разберем как можете да създадете кутия за електронна поща на пощенската услуга Outlook.bg и след това да я свържете към гореспоменатата клиентска програма.

Регистрирайте пощенска кутия

Регистрацията на пощата в услугата Outlook.com се извършва чрез всеки браузър. Управляваме адреса на Outlook.com в адресната лента на браузъра. Уеб браузърът пренасочва към live.com. Ако вече имате акаунт на Microsoft, който е еднакъв за всички услуги на тази фирма, просто въведете телефонния номер, имейл адреса или Skype потребителското си име, кликнете върху бутона "Next".

Влезте в профила на Microsoft

Ако нямате профил в Microsoft, кликнете върху "Създаване".

Отидете, за да създадете акаунт в Microsoft

Преди нас се отваря регистрационната форма на Microsoft. В горната му част въведете първото и фамилното име, произволното потребителско име (важно е, че то не е заето от никого), парола за въвеждане на профила (2 пъти), страната на пребиваване, датата на раждане и пола.

Формуляр за регистрация на профил в Microsoft

В долната част на страницата се записват допълнителен имейл адрес (от друга услуга) и телефонен номер. Това се прави така, че потребителят може по-надеждно да защити профила си, а в случай на загуба на паролата, той е в състояние да възстанови достъпа до него.

Уверете се, че сте въвели captcha, за да проверите системата, която не сте робот, и кликнете върху бутона "Създаване на акаунт".

Създаване на профил в Microsoft

След това се появява запис, че трябва да поискате кода чрез SMS, за да потвърдите, че сте истински човек. Въведете номера на мобилния телефон и кликнете върху бутона "Изпращане на код".

Изпратете SMS код до Microsoft

След като кодът в телефона дойде, ние го въведете в подходящата форма и кликнете върху бутона "Създаване на акаунт". В случай че кодът не се появи дълго време, кликнете върху бутона "Код не е получен" и въведете другия си телефон (ако има такъв) или опитайте отново със стария номер.

Въвеждане на SMS код в Microsoft

Ако всичко е наред, след като кликнете върху бутона "Създаване на профил", ще се отвори прозорецът за посрещане на Microsoft. Кликнете върху стрелката под формата на триъгълник от дясната страна на екрана.

Добре дошли в Microsoft

В следващия прозорец посочваме езика, в който искаме да видим интерфейса на електронната поща, а също и нашата часова зона. След като зададете настройките, щракнете върху всички върху една и съща стрелка.

Езикът и часовият пояс в профила ви в Microsoft

В следващия прозорец изберете темата за фона на профила си в Microsoft от предложените. Отново кликнете върху стрелката.

Изберете кожа в Microsoft

В последния прозорец имате опцията да посочите оригиналния подпис в края на изпратените съобщения. Ако не промените нищо, подписът ще бъде стандартен: "Изпратени: Outlook". Кликнете върху стрелката.

Добавяне на подпис към акаунт в Microsoft

След това се отваря прозорец, в който се казва, че профилът в Outlook е създаден. Кликнете върху бутона "Напред".

Профил в Outlook е създаден

Потребителят се премества в профила си в Outlook поща.

Outlook пощенски акаунт

Свързване на профил с клиентска програма

Сега трябва да обвържете създадения акаунт в Outlook.bg с програмата Microsoft Outlook. Отидете в менюто "Файл".

Отворете файла в Microsoft Outlook

След това кликнете върху големия бутон "Настройки на профила".

Отворете настройката на профилите в Microsoft Outlook

В прозореца, който се отваря, кликнете върху бутона "Създаване" в раздела "Имейл".

Отидете, за да създадете акаунт в Microsoft

Преди да отворите прозореца за избор на услуга. Оставете ключа в позиция "Имейл акаунт", която е по подразбиране, и кликнете върху бутона "Напред".

Изберете услуга в Microsoft Outlook

Отваря се прозорецът за настройка на профила. В колоната "Вашето име" въвеждаме вашето име и фамилия (можете да използвате псевдонима), по които сте регистрирали преди това в услугата Outlook.com. В колоната "Имейл адрес" посочваме пълния адрес на пощенската кутия в Outlook.bg, регистрирана по-рано. В следващите колони "Парола" и "Проверка на паролата" въвеждаме една и съща парола, въведена по време на регистрацията. След това кликнете върху бутона "Напред".

Попълване на данни Автоматично настройване на профила в Microsoft Outlook

Процедурата за свързване с профил в Outlook.com започва.

Създаване на профил в Microsoft

След това може да се появи диалогов прозорец, в който отново трябва да въведете данните за вход и паролата си в профила си в Outlook.bg и да кликнете върху бутона "OK".

Въведете вашето потребителско име и парола в Microsoft Outlook

След като приключи автоматичната конфигурация, ще се появи съобщение. Кликнете върху бутона "Завършване".

Завършете настройването на профил в Microsoft Outlook

След това трябва да рестартирате приложението. Следователно в Microsoft Outlook ще бъде създаден персонализиран потребителски профил в Outlook.bg.

Както можете да видите, създаването на пощенска кутия Outlook.bg в приложението Microsoft Outlook се състои от две стъпки: създаване на акаунт през браузъра на услугата Outlook.com и свързване на този акаунт с клиентската програма на Microsoft Outlook.