TeamSpeak придобива по-голяма популярност като геймъри, които играят в кооперативен режим или просто искат да общуват по време на играта, както и за обикновените потребители, които обичат да общуват с големи компании. Следователно, от тяхна страна има все повече въпроси. Това се отнася до създаването на стаи, които в тази програма се наричат ​​канали. Нека да разберем как да ги създаваме и конфигурираме.

Създаване на канал в TeamSpeak

Стаите в тази програма се изпълняват доста добре, което позволява на много хора едновременно да бъдат на един и същ канал с минимално потребление на ресурсите на вашия компютър. Можете да създадете стая на един от сървърите. Нека разгледаме всички стъпки в стъпките.

Стъпка 1: Изберете и се свържете със сървъра

Стаите са създадени на различни сървъри, от които е необходимо да се свържете. За щастие, през цялото време в активен режим има много сървъри едновременно, така че можете само да изберете един от тях по Ваша преценка.

  1. Отворете раздела за свързване, след което кликнете върху "Списък на сървърите", за да изберете най-подходящия. Това действие може да се извърши и чрез комбинацията от клавиши Ctrl + Shift + S , която е зададена по подразбиране.
  2. Списък на сървърите TeamSpeak 3

  3. Сега обърнете внимание на менюто отдясно, където можете да зададете необходимите параметри за търсене.
  4. Търсете TeamSpeak 3 сървър

  5. След това трябва да кликнете с десния бутон върху съответния сървър, след което изберете "Connect" .

Свързване към сървъра TeamSpeak 3

Сега сте свързани с този сървър. Можете да видите списъка с създадени канали, активни потребители и да създадете свой собствен канал. Имайте предвид, че сървърът може да бъде отворен (без парола) и затворен (изисква се парола). Също така има ограничение на местата, обърнете специално внимание при създаването му.

Стъпка 2: Създайте и конфигурирайте стая

След като се свържете със сървъра, можете да започнете да създавате свой собствен канал. За да направите това, кликнете върху някоя от стаите с десния бутон на мишката и изберете "Създаване на канал" .

Създайте TeamSpeak 3 канала

Сега сте отворили прозорец с настройките на основните параметри. Тук можете да въведете име, да изберете икона, да зададете парола, да изберете тема и да добавите описание за канала си.

TeamSpeak 3 канални параметъра

След това можете да навигирате през разделите. Разделът "Звук" ви позволява да изберете предварително зададени настройки на звука.

Звукови параметри на TeamSpeak 3 Channel

В раздела "Разширени" можете да конфигурирате произношението на името и максималния брой хора, които могат да бъдат в стаята.

Допълнителни параметри на канала TeamSpeak 3

След конфигурирането просто кликнете върху "OK", за да завършите създаването. В самото дъно на списъка ще бъде показан вашият създаден канал, обозначен със съответния цвят.

Покажете създадения канал TeamSpeak 3

Когато създавате стаята си, трябва да обърнете внимание, че не всички сървъри имат право да правят това, а на някои можете да създадете само временни канали. Всъщност ние завършихме.