Когато прекарваме време в интернет, често намираме интересна информация. Когато искаме да го споделяме с други хора или просто да го запишем на компютъра си като изображение, ние вземаме екранни снимки. За съжаление, стандартният начин за създаване на екранни снимки не е много удобен - трябва да изрежете екранната снимка, премахнете всички ненужни, потърсете сайт, където можете да качите изображението.

За да направите процеса на създаване на екранна снимка по-бърз, има специални програми и разширения. Те могат да бъдат инсталирани както на компютъра, така и на браузъра. Същността на такива приложения е, че те помагат да се правят скрийншотове по-бързо, ръчно да се подчертава желаната област и след това да се качват изображения на собствения хостинг. Потребителят може да получи връзка към изображението или да го запише на компютъра си.

Създаване на екранна снимка в Yandex.Browser

експанзия

Този метод е особено важен, ако използвате най-вече един браузър и не се нуждаете от цялата програма на компютъра. Сред разширенията можете да намерите няколко интересни, ще се занимаваме с просто разширение, наречено Lightshot.

Списък на разширенията, ако искате да изберете нещо друго, можете да видите тук ,

Инсталиране на светкавицата

Изтеглете го от Google Webstore от тази връзка като кликнете върху бутона " Инсталиране ":

Инсталиране на светкавицата в Yandex.Browser

След инсталирането отдясно на адресната лента, бутон за удължаване се появява под формата на писалка:

Светлинен бутон в Yandex.Browser

Като кликнете върху него, можете да създадете екранна снимка. За да направите това, изберете желаната област и използвайте някой от бутоните за по-нататъшна работа:

Създаване на екранна снимка в Yandex.Browser

Вертикалната лента с инструменти включва обработка на текст: посочвайки всяка икона, можете да разберете какво означава това или този бутон. Хоризонталният бар е необходим за изтегляне на хостинга, като се използва функцията за споделяне, изпращането в Google+, отпечатването, копирането в клипборда и запазването на изображението в компютъра. Трябва да изберете удобен начин за по-нататъшно разпространение на екранната снимка, предварителна обработка, ако желаете.

Програмите

Има доста програми за създаване на екранни снимки. Искаме да ви запознаем с една доста удобна и функционална програма, наречена Joxi. На нашия сайт вече има статия за тази програма и можете да я прочетете тук:

Прочетете повече: Програма за създаване на екранни снимки Joxi

Разликата му от разширението се дължи на факта, че той винаги е стартиран, а не само по време на работа в Yandex.Browser. Това е много удобно, ако правите скрийншотове по различно време, когато работите с компютър. В противен случай принципът е същият: първо стартирайте компютъра, изберете зоната за екранната снимка, редактирайте изображението (ако желаете) и разпространете екранната снимка.

Между другото, можете също да потърсите друга програма за създаване на екранни снимки в нашата статия:

Прочетете повече: Програми за създаване на екранни снимки

Това е толкова лесно, че можете да създавате екранни снимки, докато използвате Yandex.Browser. Специалните приложения могат да спестят време и да направят екранните ви снимки по-информативни с помощта на различни инструменти за редактиране.