Потребител на много операционни системи, например Windows 10, трябва да използва програми, които не са инсталирани в първоначалния монтаж. Такива софтуерни решения са необходими за някои конкретни действия, много често трябва да направите екранна снимка на работния плот, за да го използвате по-късно.

Досега много потребители се опитват да получат стандартните инструменти на операционната система Windows 8 или друга, но за дълго време има голям брой програми, които помагат на потребителите бързо да създават, редактират, записват и публикуват само направени снимки на работния прозорец.

Lightshot

Начало на екрана на светкавицата
Светлината се счита за една от най-добрите поради една проста причина: тя има функция, която отличава приложение от много други. Тази функция е бързо търсене на подобни изображения в интернет, което може да бъде полезно. Потребителят може не само да заснема екранни снимки, но и да ги редактира, въпреки че тази функция стана много разпространена и също така качва снимки в социалните мрежи.

Недостатък на LiteShot пред другите е неговият интерфейс, много от потребителите могат да отблъснат такъв неприятелски дизайн и интерфейс.

Изтеглете светлината
Урокът: Как да направите екранна снимка на компютър в Светкавица

Skrinshoter

Главно екранно изображение
За разлика от всички други програми, които са представени тук, приложението Screenshot не ви позволява да редактирате изображения или веднага да ги качите на всички популярни социални мрежи, но тук е доста приятен интерфейс, с който можете лесно да работите. За неговата простота той е похвален и често се използва за създаване на екранни снимки в игрите.

Ясно е, че неудобството пред други подобни решения е невъзможността за редактиране на изображения, но те могат бързо да бъдат записани както на сървъра, така и на твърдия диск, което не винаги е така.

Изтегляне на екранна снимка
Урокът: Как да направите екранна снимка в Светът на танковете чрез екранната снимка

FastStone Capture

Основният екран на FastStone Capture
Faston Kapcher не може просто да се припише на приложението за създаване на екранни снимки. Много потребители ще се съгласят, че това е цялата система, която може да замени всеки непрофесионален редактор. Това е за редактора на функциите и похвали програмата FastStone Capture. Друго предимство на приложението върху другите е възможността за запис и конфигуриране на видео, но тази функция все още е нова за подобни приложения.

Недостатъкът на този продукт, какъвто е случаят със Светлината, може да се счита за интерфейс, тук е още по-объркващ и дори на английски, което не е за всеки, който го харесва.

Изтегляне на FastStone Capture

QIP Shot

Начален екран QIP Shot
Приложението Kvip Shot заедно с FastStone Capture позволява на потребителите да заснемат видеоклип от екрана, толкова обичан от много хора. В допълнение, програмата разполага с удобен интерфейс, възможност за преглед на историята и редактиране на снимки директно от главния прозорец.

Може би липсата на приложението може да се нарече само малък набор от инструменти за редактиране на изображения, но сред представените решения той е един от най-добрите.

Изтегляне на QIP Shot

Joxi

Начален екран Joxi
През последните няколко години на пазара се появиха програми, които учудват с неговия сбит дизайн, който идеално се вписва в интерфейса на Windows 8. Това е разликата от много подобни приложения, които Joxi има. Потребителят може бързо да влезе в системата чрез социални мрежи, да съхранява екранни снимки в облака, да ги редактира и да ги направи всичко в красив прозорец.

Сред недостатъците могат да се отбележат и платените услуги, които започнаха да се появяват заедно с новите програми.

Изтеглете Joxi

Clip2net

Основен екран Clip2net
Clip2net е подобно на Joxi, но има по-задълбочени функции. Например, тук редакторът на изображенията ви позволява да използвате повече инструменти, потребителят може да качва екранни снимки на сървъра и да заснема видеоклипове (такива програми се оценяват много от потребителите).

Недостатъкът на това решение, подобно на това на Joxie, е такса, която не ви позволява да използвате заявлението за 100%.

Изтеглете Clip2net

WinSnap

Основният екран WinSnap
Приложението WinSnap може да се счита за най-професионално и напълно обмислено от всичко, което е представено тук. Програмата има удобен редактор и различни ефекти за екранни снимки, които могат да се приложат към всички снимки и изображения, а не просто да се правят снимки.

От недостатъците можете да забележите невъзможността за записване на видео, но WinSnap може напълно да замени всеки непрофесионален редактор и е идеален за многоцелево използване.

Изтегляне на WinSnap

Има много повече програми за създаване на екранни снимки, но вашите подадени са най-популярните и често изтеглени. Ако имате други програми, които изглеждат по-добри, пишете за тях в коментарите.