IOS


iPhone е мощно и функционално устройство, способно да изпълнява много полезни задачи. По-конкретно днес ще научите как видеоклипът може да бъде премахнат.

Изрязване на видеоклип на iPhone

Премахване на ненужни фрагменти от видеото може да бъде като стандартни средства на iPhone, и с помощта на специални приложения, видео редактори, от които в App Store днес много.

Вижте също: IPhone приложения за обработка на видео

Метод 1: InShot

Изключително просто и приятно приложение, с което изрязването на видеото не отнема много време.

Изтеглете InShot от App Store

 1. Инсталирайте приложението на телефона си и го стартирайте. В основния екран изберете бутона "Видео" и след това осигурете достъп до филма.
 2. Предоставяне на приложението InShot с достъп до филма на iPhone

 3. Изберете видеото, с което ще се извърши по-нататъшна работа.
 4. Избор на InShot видео на iPhone

 5. Кликнете върху бутона “Trim” . След това ще се появи редактор, в долната част на който ще трябва да зададете ново начало и край на видеоклипа с помощта на стрелки. Не забравяйте да включите възпроизвеждане на видео, за да оцените промените. Когато изрязването завърши, изберете иконата за отметка.
 6. Изрязване на видео с InShot за iPhone

 7. Видеоклипът е изрязан. Остава да запишете получения резултат в паметта на смартфона. За да направите това, докоснете в горния десен ъгъл на бутона за експортиране и след това изберете "Запиши" .
 8. Запазване на видеоклип в приложението InShot на iPhone

 9. Обработката ще започне. Докато този процес е в ход, не блокирайте екрана на смартфона, а също и не превключвайте на други приложения, в противен случай износът на видео може да бъде прекъснат.
 10. InShot iPhone видео обработка

 11. Готово, филмът се съхранява в паметта на смартфона. Ако е необходимо, ще можете да споделите резултата в други приложения директно от InShot - за да направите това, изберете една от предлаганите социални услуги или натиснете бутона "Други" .

Експортирайте видеоклипове от InShot в други приложения на iPhone

Метод 2: Снимка

Можете да се справите с изрязването на видео без инструментите на трети страни - целият процес ще се проведе в стандартното приложение за снимки.

 1. Отворете приложението Фото и след това следвайте видеоклипа, с който ще работите.
 2. Изберете видео за подрязване на iPhone

 3. В горния десен ъгъл изберете бутона "Редактиране" . На екрана ще се появи прозорец на редактора, в долната част на който, използвайки две стрелки, ще трябва да намалите продължителността на видеоклипа.
 4. Изрязване на видеоклип в приложението за снимки на iPhone

 5. Преди да направите промени, използвайте бутона за възпроизвеждане, за да оцените резултата.
 6. Възпроизвеждане на изрязан видеоклип в приложението за снимки на iPhone

 7. Кликнете върху „Готово“ и след това изберете „Запазване като нов“.
 8. Запазване на изрязан видеоклип в приложението за снимки на iPhone

 9. След секунда във филма ще се появи втора, вече изрязана версия на видеото. Между другото, обработката и запазването на полученото видео тук е много по-бързо от използването на приложения от трети страни.

Както можете да видите, отрязване на видео на iPhone е никаква трудност. Освен това по този начин ще работите с почти всички видео редактори, изтеглени от App Store.