IOS


Автоматичната корекция е полезен инструмент за iPhone, който ви позволява автоматично да коригирате думите, написани с грешки. Недостатъкът на тази функция е, че вграденият речник често не познава думите, които потребителят се опитва да въведе. Ето защо, много често след изпращането на текста на събеседника, мнозина виждат как iPhone напълно изопачи всичко, което е планирано да се каже. Ако сте уморени от автоматичното фиксиране на iPhone, препоръчваме ви да деактивирате тази функция.

Деактивирайте автоматичното коригиране на iPhone

От въвеждането на iOS 8, потребителите имат дългоочакваната възможност да инсталират клавиатури на трети страни. Не всички обаче бързат да се разделят със стандартния метод на въвеждане. В тази връзка по-долу ще разгледаме възможността за деактивиране на T9 за стандартна клавиатура и за трета страна.

Метод 1: Стандартна клавиатура

  1. Отворете настройките и отидете в раздела "Основни" .
  2. Основни настройки на iPhone

  3. Изберете "Клавиатура" .
  4. Настройки на клавиатурата на IPhone

  5. За да деактивирате функцията T9, преместете опцията “Auto Correction” в неактивна позиция. Затворете прозореца с настройки.

Деактивирайте автоматичната корекция в стандартната клавиатура на iPhone

От този момент нататък клавиатурата ще подчертае само грешните думи с червена вълнообразна линия. За да коригирате грешката, докоснете долната черта и изберете правилната опция.

Метод 2: Клавиатура на трети страни

Тъй като iOS отдавна поддържа инсталацията на клавиатури на трети страни, много потребители са намерили по-успешни и функционални решения. Помислете за опцията за деактивиране на автоматичната корекция на примера на приложение от Google.

  1. Във всеки инструмент за въвеждане от трети страни, параметрите се управляват чрез настройките на самото приложение. В нашия случай ще трябва да отворите Gboard.
  2. Приложението Gboard на iPhone

  3. В появилия се прозорец изберете секцията "Настройки на клавиатурата" .
  4. Настройки на Gboard клавиатурата на iPhone

  5. Намерете опцията Автоматична корекция . Преместете плъзгача до него в неактивно положение. Същият принцип се използва за забрана на автокорекцията в решенията на други производители.

Деактивирайте автоматичната корекция в приложението Gboard на iPhone

Всъщност, ако е необходимо да активирате автоматичната корекция на въведените думи по телефона, направете същите действия, но в този случай преместете плъзгача на позиция за включване. Надяваме се, че препоръките в тази статия са били полезни за вас.