Ако сте създател на вашата собствена общност VKontakte, рано или късно ще срещнете такъв проблем като дизайна на групата. За да опростите този процес, както и да избегнете много от страничните проблеми, възникващи в по-голямата част от новостите, ви съветваме да следвате препоръките от тази статия с особено внимание.

Дизайн на групата VC

Първо, важно е да изясним, че в рамките на тази статия няма да разгледаме подробностите, които са пряко свързани с процеса на популяризиране и публичност. Предлагаме ви да се запознаете с един от ранните статии, в който подробно описахме правилата за поведение на общността.

Прочетете повече: Как да ръководите група VC

Както при администрацията на групата, препоръчваме ви да установите определени правила, преди да започнете процеса на създаване на общност, така че по-късно да нямате проблеми с прекомерната случайност на дизайна. По-специално това се отнася до стил на записване на записите, поставени на стената на вашата група.

Всеки участник в обществената услуга, който има право да публикува записи, задължително трябва да бъде запознат с правилата за регистриране на общността.

В допълнение към всичко това е важно да отбележим, че ако имате достатъчно голям бюджет и сте готови да го изпратите за развитието на групата, най-добрият вариант е да закупите готови стилове на дизайн от професионалисти.

Прочетете още: Как да създадете група VC

Създайте аватар

С изключение на текстовите полета и описанията, най-важният е качественият аватар на групата. В същото време, благодарение на най-новите актуализации на сайта за социални контакти VKontakte, общността може да бъде инсталирана не само на основната снимка на обществеността, но и на широкоформатно покритие, показвано както в пълната версия на сайта, така и с мобилните устройства.

Прочетете още: Как да промените името на групата VC

Процесът на промяна на името на групата в раздела Управление на общността на страницата VK

Препоръчваме ви да прочетете специалната статия на нашия сайт, която е изцяло посветена на процеса на създаване на аватар. Нещо повече, тук се появи и въпросът за създаването на корица за общността в съответствие с изискванията на уебсайта на ВК.

Прочетете повече: Как да създадете аватар за групата VC

Успешно инсталиран аватар за общността на страницата на VK

Моля, имайте предвид, че създадената снимка или обложка естествено трябва да изглежда на фона на други дизайнерски елементи, включително стилистиката на публикуваните записи на стената. В противен случай грешният подход към създаването на основното изображение ще отблъсне потенциалните участници, вместо да ги привлича.

Създайте меню

Както и в случая на снимка на общността, по-рано разгледахме отделно процеса на създаване на менюта в групата VKontakte. Предлагаме ви да се запознаете с материалите по тази тема, като използвате съответната връзка.

Процесът на създаване на висококачествено меню за групата VK е един от най-сложен в рекламната тема.

Прочетете повече: Как да създадете меню в група VC

Процесът на създаване на менюта за общността чрез програмата Photoshop

Когато създавате меню за общността, отново трябва да следвате правилата за целостта на дизайна, така че всеки компонент да изглежда възможно най-хармонично. Освен това менюто трябва да подкани посетителя да го използва.

Създайте допълнителни секции

За да опростите живота на участниците и посетителите на обществената услуга, трябва да създадете специални теми в секцията "Дискусии" , съдържаща:

  • Правила за поведение;
  • Правила за проектиране на длъжности;
  • Обща информация за обществеността.

Обърнете внимание, че всяка от най-важните секции на общността задължително трябва да бъде включена в предварително създаденото обществено меню.

Прочетете още: Как да създадете дискусия в група VC

Успешно бе създадена дискусия на основната страница на общността на сайта VKontakte.

В някои случаи, ако вашата група, например, е насочена към търговия или предоставяне на услуги, съответните секции също трябва да бъдат създадени.

Дизайнът на стоки и услуги трябва да съответства на стила на други дизайнерски елементи.

Процесът на придвижване до прозореца за добавяне на стоки към общността на сайта на VKontakte

Процесът на придвижване до прозореца за добавяне на стоки към общността на сайта на VKontakte

Прочетете още: Как да добавите продукт към групата VC

В допълнение към това, не забравяйте да обърнете внимание на страничната лента "Връзки" , като поставите URL адреси към другите си общности, партньори, приложения или уеб сайтове.

Успешно добавени връзки на началната страница на общността на VKontakte

Прочетете още: Как да зададете връзка в група VC

Подготвяме панделката

Най-разнообразната и масивна част от дизайна е стилът на декориране на панделката на стената на групата. Обърнете специално внимание на процеса на поставяне на записи, прикрепяйки само тематични, но същевременно съответни изображения към корицата.

Прочетете повече: Как да публикувате на стената на VC

Процесът на добавяне на записи към стената на общността на страницата VK

Ако аудиторията на вашата публика не се придържа към правилата за регистрация, тогава се препоръчва тази възможност да се остави само на администраторите на групата.

Имайте предвид, че избраният стил не би трябвало да Ви причинява допълнителни трудности, предизвиквайки закъснения в интервала след осчетоводяване. По-специално, това важи за случаите, когато сте собственик на общност в развлечения, където скоростта на публикуване на записи може да достигне един пост в минута.

Не забравяйте да използвате красивия дизайн на вътрешните връзки, като ги маскирате на обикновен текст или емотикони.

Процесът на вмъкване на връзка в текста в общността на страницата на VK

Прочетете още: Как да вмъкнете връзка в текста на VC

Единственото изключение от правилата за регистрация на групата са различни конкурси, чиито теми може да не съответстват на цялостния дизайн. Въпреки това, дори и в този случай се препоръчва поне частично да се придържате към стила.

Успешно създаден конкурс в общността на сайта VKontakte

Прочетете още: Как да се направи митинг според VK репостове

Фотоалбуми и видеоклипове

Почти всяка активна общност има доста голям брой снимки и, ако субектът позволява, видеозаписи. За да сте сигурни, че всеки файл в групата напълно отговаря на стила на публичност, препоръчително е да изтеглите само тези снимки, които са най-подходящи.

Съветваме ви да зададете ограничение на правата за качване на изображения и видеоклипове, така че потребителите да нямат възможност да се намесват в дизайна на обществеността.

Процесът на добавяне на изображения в секцията Снимки на VK страницата

Прочетете още: Как да качите снимка на VK

В повечето случаи не трябва просто хаотично да качвате снимки, но ги споделяте според предварително създадени фотоалбуми, чийто брой може да се увеличи с течение на времето.

Процесът на създаване на албум в общността на страницата на VK

Прочетете още: Как да създадете албум в група VC

Когато добавяте видео клипове, не забравяйте да ги разделите на албуми, които имат съответни имена. Освен това, в идеалния случай всяко добавено видео трябва да бъде снабдено с капак в съответствие с основния стил на проектиране.

Процесът на публикуване на видео на страницата на VK

Прочетете още: Как да качите видеоклип на VK

Като заключение на тази статия, трябва да обърнете внимание на факта, че ако имате проблеми с регистрацията на етапа на идеята - не се отчайвайте. Много издатели се основават не само на собствените си идеи, но и на елементите на дизайна на групи от трети страни, адаптирани към предмета на общността.

Дори и да не създавате висококачествен дизайн, винаги можете да изясните някои точки, като се свържете с по-опитни издатели. Пожелаваме Ви най-доброто!