Как да изтриете съобщение във Vibera

Изтриването на едно или няколко съобщения от чата с друг участник във Viber, а понякога и цялата кореспонденция, генерирана в Messenger, е доста популярна функция сред потребителите на услуги. В статията се описва изпълнението на съответните функции в клиентските приложения на Viber за Android, iOS и Windows.

Преди да унищожите информацията, е полезно да помислите за възможността за нейното възстановяване. Ако има и най-малката вероятност изтритото съдържание на всеки диалог ще бъде необходимо в бъдеще, трябва предварително да се обърнете към функционалността на пратеника, която ви позволява да създавате резервни копия на кореспонденцията!

Прочетете повече: Запазете кореспонденцията от Viber в средата Android, iOS и Windows

Как да изтриете съобщения от Viber

Както знаете, VibER messenger може да функционира на устройства с напълно различни операционни системи. Под отделно разгледаните възможности за действия, извършени от собствениците на устройства андроид и IOS и потребителите на компютри Windows и води до решаването на проблема от заглавието на статията.

андроид

Собствениците на устройства с Android, които използват приложението Viber за тази мобилна операционна система , може да прибегне до един от няколко начина за изтриване на получените и изпратени съобщения. Изборът на най-подходящото зависи от това дали трябва да изтриете отделен елемент на кореспонденция, диалог с конкретен потребител или цялата информация, натрупана в куриера.

Запазете историята на съобщенията във Viber за Android

Опция 1: Някои или всички съобщения от отделен чат.

Ако задачата е да изтриете информацията, обменена с единствения събеседник във Viber, т.е. данните са натрупани в рамките на един и същ диалог, можете да се отървете от него с помощта на клиента за Android приложения много лесно и бързо. В същото време има избор какво да изтриете - отделно съобщение, няколко от тях или пълна история на чата.

Едно съобщение

 1. Отворете Viber за Android, преминете към разговор, съдържащ по-ненужно или нежелано съобщение.
 2. Започнете и отидете на кореспонденцията в приложението Viber за Android

 3. Дългото натискане на областта за съобщения извежда меню с възможни действия с него. Изберете елемента "Изтрий от мен" , след което елементът на кореспонденцията напълно ще изчезне от историята на чата.
 4. Успешното изтриване на едно съобщение от кореспонденцията в приложението Viber за Android

 5. В допълнение към изтриването на едно изпратено (но не получено!) Съобщение само от собственото си устройство във Vibera за Android, е възможно да се изтрие информация от събеседника - в менюто с опции, налично за изпълнение, има елемент „Изтриване навсякъде“ - натиснете върху него, потвърждаваме получената заявка и в резултат на това елементът на кореспонденция ще изчезне от диалога, включително получателя.
 6. Изтриване на съобщение от разговора със събеседника в приложението Viber за Android

 7. Вместо изтрит текст или друг тип данни, пратеникът ще покаже известието „Изтрил си съобщението“ , а в чат стаята, която е видима за събеседника, „Потребителското име е изтрило съобщението“ .

Малко постове

 1. Отваряме изчистения чат, предизвикваме менюто от опции, достъпни за диалог като цяло, като докосваме три точки в горния десен ъгъл на екрана. Изберете "Редактиране на съобщения" - заглавката на чата ще се промени на "Избор на съобщения" .
 2. Изберете чат, за да изтриете няколко съобщения в приложението Viber за Android

 3. Чрез tangency върху областите на получените и изпратени съобщения, ние подчертаваме тези, които ще бъдат изтрити. Докоснете иконата „Trash“ , която се появява в долната част на екрана и кликнете върху „OK“ в прозореца с въпроса за окончателно изтриване на избраните записи.
 4. Потвърждение за изтриване на няколко съобщения в приложението Viber за Android

 5. Това е всичко - избраните елементи от кореспонденцията се изтриват от паметта на устройството и вече не се показват в историята на диалога.
 6. Няколко съобщения успешно бяха изтрити във Viber за Android

Цялата информация от чата

 1. Обадете се в менюто с опции на диалога, от който искате да изтриете всички елементи на кореспонденцията.
 2. Извикайте менюто с наличните действия за чат в приложението Viber за Android

 3. Изберете "Изчистване на чата" .
 4. Изберете опцията на менюто Изчистване на чата в приложението Viber за Android

 5. Кликнете върху "CLEAR" в изскачащия прозорец, в резултат на което историята на кореспонденция с отделен участник Viber ще бъде премахната от устройството и областта за чат ще стане напълно празна.
 6. Потвърдете изчистването на разговора във Viber за Android

Вариант 2: Цялата кореспонденция

Тези потребители на Viber, които търсят метод за изтриване на абсолютно всички съобщения, получени и предадени чрез месинджъра без изключение, могат да бъдат препоръчани за използване на функцията за Android приложения, описана по-долу.

Забележка: В резултат на извършването на описаните по-долу действия, необратимото (ако няма резервно копие) унищожаване на цялото съдържание на историята на кореспонденцията. Освен това от пратеника ще бъдат премахнати всички заглавия на разговорите и груповите разговори, които обикновено се показват в раздела ап!

 1. Ние стартираме пратеника и отидем в неговите „Настройки“ от менюто, наречено с натискане на три хоризонтални ленти в горната част на екрана вляво (това е достъпно от всеки раздел на приложението) или чрез хоризонтално плъзгане (само на главния екран).
 2. Отворете менюто Настройки в приложението Viber за Android

 3. Изберете "Повиквания и съобщения" . След това щракнете върху "Изчистване на историята на съобщенията" и потвърдете заявката на системата, с която последното приложение ни предупреждава за постоянно (ако няма резервно копие) изтриване на информация от устройството.
 4. Изчистване на цялата история на съобщенията във Viber за Android

 5. Почистването ще приключи, след което пратеникът ще изглежда така, сякаш за първи път е пуснат на устройството и не е направена никаква кореспонденция.

IOS

Списъкът с наличните функции Viber за iOS , почти съвпада с този на описания по-горе Android клиент на Messenger, но няма възможност едновременно да се изтрият няколко елемента от кореспонденцията. Потребителите на IPhone могат да изтрият едно съобщение, да изчистят един чат от информацията изцяло, както и да унищожат наведнъж всички разговори, провеждани чрез веер Вебер, заедно със съдържанието им.

Как да изтриете едно или няколко съобщения или цялата история на кореспонденция във Viber за iPhone

Опция 1: Едно или всички съобщения от един разговор

Елементите на отделен чат във Viber за iOS, независимо от тяхното съдържание, се изтриват, както следва.

Едно съобщение

 1. Отворете VibER на iPhone, преминете към раздела "Чатове" и отидете на диалога с ненужно или нежелано съобщение.
 2. Включване на Viber for iPhone - Chats - превключване към диалог с изтрити съобщения

 3. На екрана за чат откриваме изтрития елемент на кореспонденцията, чрез продължително натискане в неговата зона извикваме менюто, където докосваме "Още" . Тогава действията са двувариантни в зависимост от вида на съобщението:
  • Получено . Изберете "Махни се от мен".

   Viber for iPhone - изтриване на получено съобщение

  • Публикувано от Докоснете „Изтрий“ сред елементите, които се появяват в областта в долната част на екрана, изберете „Изтриване от мен“ или „Изтриване навсякъде“.

   Viber for iPhone - изтриване на изпратено съобщение само у дома или в другата страна

   Във втория вариант изпращането ще бъде изтрито не само от устройството и от пратеника на изпращача, но също ще изчезне от получателя (не без следа - уведомяването за изтрито име на потребителско име ще остане).

   Viber за iPhone известяване за изтриване на съобщение със собствената си ръка или на събеседника

Цялата информация от диалога

 1. Тъй като е на екрана на изчистения чат, докосваме неговото заглавие. В отвореното меню изберете "Информация и настройки". Можете също да преминете към следващата стъпка, като преместите диалоговия екран наляво.

  Viber for iPhone - отидете на страницата Информация и настройките на диалога, за да изтриете всички съобщения от нея.

 2. Превъртете надолу в отворения списък с опции надолу. Кликнете върху „Изчистване на чата“ и потвърдете намеренията си, като натиснете „Изтрий всички съобщения“ в долната част на екрана.

  Viber за iPhone изчиства чата от всички съобщения от менюто Детайли

  След това диалогът ще бъде празен - цялата информация, съдържаща се в нея, се унищожава.

  Viber за iPhone всички съобщения от чата са изтрити

Вариант 2: Цялата кореспонденция

Ако желаете или трябва да върнете Viber за iPhone на държавата, като че ли кореспонденцията чрез приложението не е проведена изобщо, ние действаме както е предложено в следващата инструкция.

Внимание! В резултат на изпълнението на препоръките по-долу, неотменимото (ако няма резервно копие) премахване от пратеника на абсолютно цялата кореспонденция, както и заглавията на всички диалози и групови разговори, започнати през Viber!

 1. Докоснете "Още" в долната част на екрана, като се намирате на всеки раздел на клиента на Viber за iOS. Отворете "Настройки" и преминете към раздела "Повиквания и съобщения" .

  Viber за iPhone Отидете в раздела Повиквания и съобщения за настройки за изтриване на цялата кореспонденция

 2. Докоснете “Clear message history” и след това потвърдете намерението да изтриете цялата кореспонденция, историята на която е запазена в куриера и на устройството, като щракнете върху “Clear” в прозореца на заявката.

  Viber for iPhone изтрива цялата кореспонденция (всички диалози) от куриера

  След завършване на горното , раздела Чатове в приложението е празен - всички съобщения се изтриват заедно с заглавията на разговорите, в които е била обменена информацията.

  Viber за незабавни съобщения на iPhone е напълно изчистен от съобщенията

Windows

В приложението Viber за компютър което по своята същност е просто „огледало” на мобилната версия на пратеника, възможността за изтриване на съобщения е осигурена, но си струва да се отбележи, че тя е донякъде ограничена. Разбира се, можете да преминете през операцията за синхронизация между клиента Weiber на вашия смартфон / таблет и версията за компютъра - като изтриете съобщението или тяхната комбинация на мобилното устройство, като използвате описаните по-горе методи, ние всъщност извършваме това действие в приложението за клониране, работещо в средата на Windows. Или можем да действаме съгласно следните инструкции.

Как да изтриете съобщение във Viber за Windows

Опция 1: едно съобщение

 1. Отворете VibER за Windows и влезте в диалог, където има ненужна или нежелана информация.
 2. Viber за Windows отваря диалогов прозорец, съдържащ съобщение за изтриване.

 3. Кликнете в областта на изтрития елемент с десния бутон на мишката, което води до появата на меню с възможни действия.
 4. Viber за Windows извиква меню с налични действия за съобщение

 5. По-нататъшни действия са два варианта:
  • Изберете "Изтрий от мен" - съобщението ще бъде изтрито и ще изчезне от диалоговия прозорец в прозореца на Viber.
  • Viber за Windows изтрива полученото съобщение (само за себе си)

  • Ако в стъпка 2 на тази инструкция се извика менюто за изпратеното съобщение, в допълнение към елемента „Изтрий от мен“ в списъка с действия има елемент „Изтрий от мен и Име_Подносител“ , маркиран в червено. Кликвайки върху името на тази опция, ние унищожаваме съобщението не само в нашия пратеник, но и от адресата.

   Viber за Windows изтрива изпратеното съобщение (възможно е само при себе си или при събеседника)

   В същото време от съобщението остава „следа“ - известието „Изтрихте съобщението“ .

  Viber за известяване на Windows за изтриването на съобщението със собствената си ръка или със събеседника

Вариант 2: Всички публикации

Не можете напълно да изчистите чата от компютъра, но можете да изтриете самия разговор заедно със съдържанието. За да направите това, действайте така, както изглежда по-удобно:

 1. В диалоговия прозорец за отваряне, чиято история искате да изчистите, щракнете с десния бутон на мишката върху областта без съобщения. Изберете елемента "Изтрий" в появилото се меню.

  Viber за Windows изтриване на диалога заедно със съдържащите се в него съобщения

  След това потвърждаваме появяването на заявката, като кликваме върху бутона „Изтриване“ - заглавката на разговора ще изчезне от списъка с прозореца за съобщения, достъпен отляво, и в същото време цялата информация, получена / предадена в чата, ще бъде изтрита.

  Viber за Windows потвърждение за изтриване на диалога и всички съобщения в него

 2. Друг метод за унищожаване на отделен диалог и неговата история едновременно:
  • Отворете изтрития чат и отворете менюто „Разговор“, като щракнете върху бутона със същото име в горната част на прозореца на Viber. Тук избираме „Изтриване“ .

   Viber for Windows Изтрийте елемент от менюто Разговор, за да унищожите диалоговия прозорец и всички съобщения в него

  • Ние потвърждаваме искането на пратеника и получаваме същия резултат, както след прилагането на предходния параграф на препоръките - изтриване на заглавието на разговора от списъка с разговори и унищожаване на всички съобщения, получени / предадени в него.
   Viber for Windows Заявка за изтриване на чата от хотела и съобщения в него

Както можете да видите, независимо от операционната система в средата, в която е използван клиентът на приложението Viber, изтриването на съобщения от него не трябва да създава трудности. Тази функция може да бъде активирана по всяко време и нейното изпълнение изисква само няколко натискания на екрана на мобилно устройство от потребители на Android и iOS, или няколко кликвания на мишката от тези, които предпочитат десктоп / лаптоп на Windows за водене на кореспонденция чрез месинджър.