За удобство при организирането на музика за различни устройства от Apple, избор на песни за настроение или дейност, iTunes осигурява функция за създаване на плейлисти, които ви позволяват да създадете списък с музика или видеоклипове, в които можете да конфигурирате както файловете, включени в плейлиста, така и да ги настроите желания ред. Ако в който и да било плейлист трябва да изчезне, така че вече да не се намесват, те могат лесно да бъдат изтрити.

В iTunes можете да създадете неограничен брой плейлисти, които могат да се използват перфектно за различни ситуации: например списък с филми за възпроизвеждане на iPad, музика за спорт, празнична музика и др. В резултат на това в iTunes с течение на времето се натрупват голям брой плейлисти, много от които вече не са необходими.

Как да премахвам плейлистите в iTunes?

Изтриване на плейлисти за музика

Ако трябва да премахнете музикални плейлисти, първо трябва да отидете в раздела за музика на потребителите. За да направите това, отворете секцията "Музика" в горната лява част на прозореца, а в горния център изберете "Моята музика", за да отворите библиотеката си за iTunes.

Как да премахнете плейлист в iTunes

В левия панел на прозореца се показва списък с плейлисти. По подразбиране първите стандартни списъци за изпълнение на iTunes се съставят автоматично от програмата (означени с предавка) и след това има и персонализирани плейлисти. Трябва да се отбележи, че можете да изтривате като плейлисти за потребители, създадени от вас, и стандартни такива.

Как да премахнете плейлист в iTunes

Кликнете върху плейлиста, който искате да изтриете, с десния бутон на мишката, след което в контекстното меню, което се показва, изберете Изтриване . В следващия миг плейлистът изчезва от списъка.

Как да премахнете плейлист в iTunes

Обръщаме внимание на факта, че много потребители мислят, че музиката от библиотеката на iTunes ще бъде изтрита заедно с отдалечения плейлист. Всъщност това не е така, и с тези действия просто изтривате плейлиста, но песните ще останат в библиотеката на медиите в предишното си местоположение.

По същия начин изтрийте всички ненужни списъци за изпълнение.

Премахване на плейлисти от видеоклипове

Плейлистите в iTunes могат да се създават не само във връзка с музика, но и с видео, например, ако искате да видите всички серии в iTunes или на вашето Apple устройство, което трябва автоматично да се възпроизвежда един по един. Ако серията се гледа, видео плейърът няма смисъл да се съхранява в iTunes.

Първо, трябва да влезете в раздела с видеоклипове. За да направите това, кликнете върху текущия отворен дял в горния ляв ъгъл на прозореца на програмата и изберете елемента "Филми" в разширеното меню. В горния край на прозореца изберете опцията "Моите филми" .

Как да премахнете плейлист в iTunes

По същия начин плейлистите ще се показват в левия прозорец на прозореца, създаден от iTunes или от потребителя. Те се изтриват по същия начин: трябва да кликнете с десния бутон върху плейлиста и да изберете "Изтриване" в контекстното меню, което се показва. Плейлистът ще бъде изтрит, но видеоклиповете, които са част от него, ще останат в библиотеката на iTunes. Ако трябва да деинсталирате библиотеката на iTunes, тази задача се изпълнява по малко по-различен начин.

Как да изпразните библиотеката си в iTunes

Как да премахнете плейлист в iTunes

Надяваме се, че тази статия е полезна за вас.