Изтриване на група във Facebook

Ако преди сте създали общност и след известно време сте имали нужда да я премахнете, тогава в социалната мрежа Facebook може да бъде направено. Въпреки това, за тази цел е необходимо да се положат малко усилия, тъй като бутоните "Изтриване на група" просто не съществуват. Ще разберем всичко в ред.

Изтрийте създадената от вас общност

Ако сте създател на определена група, по подразбиране имате права на администратор, които трябва да спрете съществуването на изискваната страница. Процесът на премахване може да бъде разделен на няколко стъпки, които ние считаме на свой ред.

Стъпка 1: Подготовка за заличаване

Естествено, първо трябва да отидете на вашата лична страница, с която сте създали групата или сте там администратор. На основната страница на Facebook въведете вашите данни за вход и парола и след това влезте.

Влез във Facebook

Сега ще се отвори страницата с потребителския ви профил. Отляво е раздела "Групи" , където трябва да отидете.

Списък на групите Facebook

Навигирайте от раздела "Интересно" до "Групи", за да видите списъка с общностите, в които принадлежите. Намерете необходимата страница и отидете до нея, за да започнете процеса на деинсталиране.

Група секция Facebook 2

Стъпка 2: Прехвърлете общността в тайна

Следващата стъпка е да кликнете върху иконата на елипса, за да отворите допълнителни опции за управление. В този списък трябва да изберете "Редактиране на настройките на групата" .

редактирайте настройките за групов Facebook

Сега в целия списък търсите раздела "Поверителност" и изберете "Промяна на настройките" .

групови Facebook настройки за поверителност

След това трябва да изберете елемента "Тайна група" . По този начин само членовете й ще могат да намират и разглеждат тази общност, а достъпът ще бъде достъпен само по покана на администратора. Това трябва да се направи, така че никой друг да не може да намери тази страница в бъдеще.

прехвърляне на групата на секретен статут

Потвърдете действието си, за да влязат промените в сила. Сега можете да продължите към следващата стъпка.

Стъпка 3: Премахване на участниците

След като прехвърлите групата на тайния статус, можете да започнете да изтривате участниците. За съжаление, няма начин да изтриете всички наведнъж, ще трябва да включите тази процедура с всички. Отворете секцията " Участници ", за да започнете изтриването.

изтриване на членове на групата Facebook

Изберете желаното от вас лице и кликнете върху зъбното колело до него.

изтриване на членове на facebook 2

Изберете "Изключване от групата" и потвърдете действието си. След като изтриете всички участници, изключете се на последното място.

изтриване на членове на групата facebook 3

Ако сте последният член, тогава вашето заминаване от общността автоматично ще го премахнете.

Грижа и изтриване на група

Забележете, ако просто напуснете групата, тя няма да бъде изтрита, защото все още ще има участници, дори и да няма администратори. След известно време позицията на администратора ще бъде предложена на другите активни участници. Ако случайно сте напуснали общността, помолете останалите администратори да ви изпратят покана, за да можете отново да се присъедините и да продължите процеса на премахване.