Историята на уеб браузъра е доста интересно нещо, тъй като от една страна ви позволява да намерите ресурса, който сте посетили, но сте забравили адреса му, което е много удобен инструмент, а от друга много несигурно нещо, тъй като всеки друг потребител може да види кога и какво страници в интернет, които сте посетили. В този случай, за да постигнете поверителност, трябва да изчистите историята на браузъра навреме.

Нека разгледаме как можете да изтриете история в Internet Explorer - едно от най-популярните приложения за сърфиране в интернет.

Пълно премахване на историята на уеб браузъра в Internet Explorer 11 (Windows 7)

  • Отворете Internet Explorer и в горния десен ъгъл на уеб браузъра кликнете върху иконата Инструменти под формата на зъбно колело (или клавишна комбинация Alt + X). След това в менюто, което се отваря, изберете Защита и след това Изтриване на историята на сърфирането .... Подобни действия могат да се извършват чрез натискане на клавишната комбинация Ctrl + Shift + Del

IE. Изтриване на дневника

  • Поставете отметки в квадратчетата за елементите, които искате да изчистите, и кликнете върху бутона Изтриване

IE. Изтрийте историята на браузъра
Можете също така да изтриете историята на браузъра, като използвате лентата с менюта. За тази цел изпълнете следната последователност от команди.

  • Отворете Internet Explorer
  • В лентата с менюта кликнете върху Защита и след това изберете Изтриване на историята на сърфирането ...

IE. Изтриване на историята

Струва си да се отбележи, че лентата с менюта не винаги се показва. Ако тя не съществува, щракнете с десния бутон на мишката върху празното поле на лентата на отметките и изберете Меню Бар от контекстното меню

По този начин можете да изтриете цялата история на браузъра. Но понякога е необходимо само да изтриете определени страници. В този случай можете да използвате следните препоръки.

Изтриване на историята на уеб браузъра на отделни страници в Internet Explorer 11 (Windows 7)

  • Отворете Internet Explorer. В горния десен ъгъл кликнете върху иконата Преглед на фаворити, уеб канала и дневника под формата на звездичка (или клавишна комбинация Alt + C). След това в прозореца, който се отваря, кликнете върху раздела " Дневник"

IE. списание

  • Разгледайте историята и намерете сайта, който искате да премахнете от историята, и кликнете върху него с дясната тръстика на мишката. Изберете Изтрий от контекстното меню

IE. Magazine. Изтриване на страници

По подразбиране историята в раздела " Дневник" се сортира по дата. Но можете да промените тази поръчка и да филтрирате историята, например според честотата на трафика в сайта или по азбучен ред

Днешният регистър на Internet Explorer съдържа информация като данни за уеб браузване, записани данни за влизане и пароли, история на посещаваните сайтове, така че ако използвате споделен компютър, винаги се опитвайте да изчистите историята в Internet Explorer. Това ще повиши нивото на поверителност.