В този урок ще обсъдим вече известната тема, свързана с Mail.ru, а именно как да го премахнете от браузъра си. Потребителите могат да променят страницата за търсене на Mile.ru, да изтеглят уеб браузъра самостоятелно и да го зададат по подразбиране и т.н. Нека да разгледаме елементите, как да премахнете Mile.ru.

Изтриване на Mile.ru

Едно лице дори не може да забележи инсталацията на Mile.ru. Как може да се случи това? Например, браузърът и другите добавки могат да бъдат заредени заедно с друга програма. Това означава, че по време на инсталацията може да получите прозорец, в който можете да изтеглите Mile.ru и вече поставени на правилните места. Просто кликнете върху "Напред" и мислите, че продължавате да инсталирате само собствената си програма, но не е така. Често това се прави неусетно и точно, за да се възползва от невниманието на човек. За всичко това просто изтрийте Mile.ru и променете търсещата машина на друга в уеб браузъра.

За да премахнете Mile.ru, трябва да проверите прекия път на браузъра, да премахнете ненужните (злонамерени) програми и да почистите регистъра. Да вървим.

Стъпка 1: Промени в етикета

В прекия път на браузъра адресът на уеб сайта може да бъде написан, в нашия случай той ще бъде Mail.ru. Трябва да фиксирате линията, като изтриете адреса от нея. Например, всички действия ще бъдат показани в опера , но в други браузъри всичко се прави по подобен начин. Можете да научите повече за премахването на Mail.ru от браузърите Google Chrome и Mozilla Firefox , Така че, нека да започнем.

 1. Отворете уеб браузъра, който обикновено използваме, сега е Opera.Now кликнете върху десния бутон на пряк път, който е в лентата на задачите, и след това изберете "Opera" - "Properties" .
 2. Отваряне на собственостите на Opera

 3. В появяващия се прозорец намираме реда "Object" и разглеждаме съдържанието му. В края на абзаца можете да посочите адреса на сайта http://mail.ru/?10. Ние премахваме това съдържание от линията, но го правете внимателно, за да не премахнете излишните. Това означава, че в крайна сметка е необходимо "launcher.exe". Потвърдете промените, направени с бутона "OK" .
 4. Променете реда в свойствата на Opera

 5. В "Опера" кликнете върху "Меню" - "Настройки" .
 6. Стартиране в менюто с настройки на Opera

 7. Търсим елемента "Когато стартираш" и кликни върху "Задай" .
 8. Инсталиране на страницата, за да стартирате Opera

 9. Кликнете върху иконата за кръст, за да премахнете адреса http://mail.ru/?10.
 10. Ръчно изтриване на страници в Opera

Стъпка 2: Премахнете ненужните програми

Преминете към следващата стъпка, ако последният метод не помогна. Този метод е да премахнете ненужните или злонамерени програми на компютъра, сред които може да бъде Mile.ru.

 1. Първо, отворете "Моят компютър" - "Изтриване на програмата".
 2. Отваряне на програми за премахване

 3. Извежда се списък с всички програми, инсталирани на компютъра. Трябва да премахнем ненужните програми. Обаче е важно да оставим онези, които инсталирахме, както и системни и популярни разработчици (ако са посочени от Microsoft, Adobe и др.).
 4. Всички инсталирани програми на компютъра

Прочетете още: Как да деинсталирате програми в Windows

Стъпка 3: Общо почистване на регистъра, добавките и прекия път

Само след като сте извършили премахването на вредни програми, можете да продължите към следващата стъпка. Както вече можем да видим от заглавието на този етап, сега ще се отървем от ненужното чрез цялостно почистване на регистъра, допълненията и прекия път. Още веднъж подчертаваме, че тези три действия се извършват по едно и също време, в противен случай нищо няма да излезе (данните ще бъдат възстановени).

 1. Сега се отваряме AdwCleaner и кликнете върху "Сканиране" . Програмата сканира необходимите дялове на диска и след това преминава през клавишите на системния регистър. Проверка на места, където може да има вируси клас Adw.
 2. Сканиране на компютър с AdwCleaner

 3. ADVKliner съветва да се премахне ненужното, като кликнете върху "Изчисти" .
 4. Премахване на злонамерен софтуер чрез AdwCleaner

 5. Отново отидете в Opera и отворете "Меню" , а сега "Разширения" - "Управление" .
 6. Отваряне на менюто за разширения на Opera

 7. Обръщаме внимание на това дали разширенията са премахнати. В случай, че не, ние се отърваваме от тях сами.
 8. Почистете злонамерените разширения в Opera

 9. Отново отворете раздела "Свойства" на браузъра. Уверете се, че реда "Object" няма http://mail.ru/?10 и кликнете върху "OK" .
 10. Проверка на низа в свойствата на Opera

  Като правите всяка стъпка един по един, със сигурност можете да се отървете от Mile.ru.