Mail.ru е известно с агресивното си разпространение на софтуер, което води до инсталирането на софтуер без съгласието на потребителя. Един пример - Mail.ru е интегриран в браузъра Mozilla Firefox. Днес ще говорим за това как може да бъде премахната от браузъра.

Ако се сблъскате с факта, че услугите на Mail.ru са интегрирани в браузъра Mozilla Firefox, не можете да ги премахнете от браузъра в една стъпка. За да може процедурата да доведе до положителен резултат, трябва да изпълните цял набор от стъпки.

Как да премахнете Mail.ru от Firefox?

Стъпка 1: Извадете софтуера

На първо място, трябва да премахнем всички програми, свързани с Mail.ru. Разбира се, можете да извършите деинсталирането на софтуера и стандартните инструменти, но този начин на премахване ще остави голям брой файлове и записи в системния регистър, свързани с Mail.ru, поради това, как такъв метод не може да гарантира успешното премахване от компютъра Mail.ru.

Препоръчваме Ви да използвате програмата Revo Uninstaller, която е най-успешната програма за пълно деинсталиране на програми. След стандартното премахване на избраната програма, тя ще търси останалите файлове, свързани с отдалечената програма: ще бъде извършено цялостно сканиране както между файловете на компютъра, така и в клавишите на системния регистър.

Изтегляне на софтуер Revo Uninstaller

Стъпка 2: Премахване на разширенията

Сега, за да премахнете Mile.ru от Mazil, нека да продължим да работим със самия браузър. Отворете Firefox и кликнете върху бутона за меню в горния десен ъгъл. В прозореца, който се показва, кликнете върху бутона "Добавки" .

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

В левия панел на прозореца, който се отваря, отворете раздела "Разширения" , след което браузърът показва всички инсталирани разширения за браузъра ви. Тук отново трябва да премахнете всички разширения, свързани с Mail.ru.

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

След като завършите деинсталирането на разширенията, рестартирайте браузъра. За да направите това, кликнете върху бутона на менюто и изберете иконата "Изход" и отново стартирайте Firefox.

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

Стъпка 3: Променете началната страница

Отворете менюто на Firefox и отворете секцията "Настройки" .

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

В първия блок "Старт" ще трябва да смените началната страница от Mail.ru до желаната или напълно зададена за елемента "Когато стартирате Firefox" опцията "Показване на последните отворени прозорци и раздели" .

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

Стъпка 4: Промяна на услугата за търсене

В горния десен ъгъл на браузъра има лента за търсене, която по подразбиране най-вероятно ще бъде търсена на уебсайта на Mail.ru. Кликнете върху иконата с лупа и в отразения прозорец изберете елемента "Промяна на настройките за търсене" .

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

На екрана ще се покаже екран, където можете да зададете услугата за търсене по подразбиране. Променете Mail.ru във всяка направена търсачка.

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

В същия прозорец, по-долу ще се показват търсещите машини, добавени към вашия браузър. Изберете една допълнителна търсачка с едно кликване и след това кликнете върху бутона "Изтриване" .

Как да премахнете Mail.ru от Firefox

Обикновено тези етапи ви позволяват напълно да премахнете Mile.ru от Mazil. Оттук нататък, инсталирайки програми на вашия компютър, не забравяйте да обърнете внимание на кой софтуер ще бъде инсталиран в допълнение към вас.