ITunes е инструмент, който управлява устройствата на Apple от компютър. Чрез тази програма можете да работите с всички данни на вашето устройство. По-специално, в тази статия ще разгледаме как можете да изтривате снимки от iPhone, iPad или iPod Touch през iTunes.

Работата с iPhone, iPod или iPad на компютъра ви, имате два начина за изтриване на снимки от устройството си наведнъж. По-долу ще ги обсъдим по-подробно.

Как да изтриете снимки от iPhone

Изтриване на снимки от iTunes

Този метод ще остави само една снимка в паметта на устройството, но по-късно лесно можете да я премахнете през самия уред.

Моля, обърнете внимание, че този метод ще изтрива само снимки, които преди са били синхронизирани с компютъра, който понастоящем не е налице. Ако трябва да премахнете всички снимки от устройството без изключение, отидете директно на втория метод.

1. Създайте папка на компютъра си с произволно име и добавете една снимка към него.

2. Свържете устройството си с компютъра, стартирайте iTunes и кликнете върху иконата в горната част на прозореца с миниатюрно изображение на вашето устройство.

Как да премахнете снимка от iPhone в Aityuns

3. В лявата част на прозореца отидете в раздела "Снимки" и маркирайте елемента "Синхронизиране" .

Как да премахнете снимка от iPhone в Aityuns

4. До елемента "Копиране на снимки от" инсталирайте папка с една снимка, която е била преди. Сега просто трябва да синхронизирате тази информация с iPhone, като кликнете върху бутона "Apply" .

Как да премахнете снимка от iPhone в Aityuns

Изтриване на снимки чрез Windows Explorer

Повечето задачи, свързани с управлението на устройството на Apple на компютъра, се извършват чрез iTunes media combo. Но това не важи за снимките, така че в този случай iTunes може да бъде затворен.

Отворете "Windows Explorer" в секцията "Този компютър" . Изберете устройство с името на вашето устройство.

Как да премахнете снимка от iPhone в Aityuns

Придвижете се до папката "Вътрешно съхранение" - "DCIM" . Вътре можете да очаквате друга папка.

Как да премахнете снимка от iPhone в Aityuns

На екрана ще се покажат всички снимки, съхранени на вашия iPhone. За да ги изтриете всички без изключение, натиснете Ctrl + A, за да изберете всичко и след това кликнете с десния бутон върху селекцията и отидете на елемента "Изтриване" . Потвърдете изтриването.

Как да премахнете снимка от iPhone в Aityuns

Надяваме се, че тази статия е полезна за вас.