През 2015 г. услугата Instagram пуска рекламен дисплей: оттогава насам потребителите, разглеждащи социалната мрежа, периодично виждат рекламни публикации от различни източници със съответна бележка. Днес ще говорим как може да се изключи показването на такива публикации.

Разработчиците на Instagram обещаха, че рекламата е планирана да бъде въведена внимателно, без да плаши потребителите и те са запазили думата си: публикациите не се появяват толкова често, колкото се опасяват мнозина. В допълнение, повечето публикации, които се появяват периодично, не предизвикват дискомфорт. Има обаче категория потребители, които не искат да се занимават с каквато и да било реклама - и те могат да бъдат разбрани.

Деактивирайте рекламата на Instagram

По-долу ще разгледаме два напълно различни начина да изключите рекламата на Instagram: в първия случай ще ви е необходима официална молба и малко търпение, а във втората ще отсъства веднага, но ще трябва да работите с браузъра.

Вариант 1: приложение Instagram

В приложението си Instagram не ви позволява да деактивирате рекламите напълно, но можете значително да намалите показването му в профила. Но това ще отнеме време.

  1. Пуснете приложението. В долната част на прозореца отворете най-левия раздел за показване на информационния канал. Превъртете през публикациите, докато не видите първата реклама. В горния десен ъгъл на стълбчето докоснете иконата с елипса. В допълнителното меню, което се показва, изберете "Скриване на рекламите" .
  2. Скриване на рекламата в приложението Instagram

  3. Instagram ще предложи да уточни причината за скриване на рекламата. Изберете подходящия по ваше мнение елемент. Например, след като изберете елемента "Неподходяща реклама", Instagram ще се опита да избегне показването на публикации с подобна тема в профила. Трябва обаче да се разбере, че ще има други, с които ще се изисква същата процедура.

Изберете причината за блокиране на рекламите в Instagram

Вариант 2: Уеб версия на услугата

Thumbing чрез Instagram може да се направи без никакъв намек за реклама - това е достатъчно, за да използвате уеб клиента версия, в която е напълно отсъства досега. Можете да посетите сайта Instagram от всяко устройство - както от смартфон, така и от компютър. И за първи, е осигурена функционална мобилна версия, до голяма степен повтаряща класическото приложение.

  1. Преминете през всеки браузър до Сайт за услуги на Instagram , Разрешете, ако е необходимо.
  2. Упълномощаване на Instagram

  3. В следващия миг на екрана ще се покаже актуализирана лента на потребителския ви профил, където можете напълно да преглеждате публикациите и да оставяте коментари без намек за реклама.

Информационна емисия без реклама на Instagram

По този начин, като използвате някой от методите, описани в статията, можете напълно или частично да се отървете от рекламите на Instagram.