IOS


От време на време, за iPhone, обикновено могат да се появят настройките на оператора, които обикновено съдържат промени за входящи и изходящи повиквания, мобилен интернет, режим на модем, функции на телефонния секретар и т.н. Днес ще ви кажем как да търсите тези актуализации и след това да ги инсталирате.

Търсене и инсталиране на актуализации на клетъчния оператор

По правило iPhone автоматично търси актуализации на оператора. Ако ги намери, на екрана се появява съответно съобщение с предложение за извършване на инсталацията. Всеки потребител на устройства на Apple обаче няма да бъде прекалено проверен сами.

Метод 1: iPhone

  1. Първо, телефонът ви трябва да е свързан с интернет. След като се убедите в това, отворете настройките и след това преминете към раздела „Основни“ .
  2. Основни настройки на iPhone

  3. Изберете бутона "За това устройство" .
  4. Преглеждайте информация за устройството на iPhone

  5. Изчакайте около трийсет секунди. През това време iPhone ще проверява за актуализации. Ако бъдат открити, съобщението „Налични са нови настройки. Искате ли да надстроите сега? ” . Можете да се съгласите само с предложението, като изберете бутона "Актуализиране" .

Проверете за актуализации на оператора на iPhone

Метод 2: iTunes

Програмата качи е комбиниран носител, чрез който устройството на Apple е изцяло контролирано чрез компютър. По-специално, с помощта на този инструмент е възможно да се провери наличността на актуализация на оператора.

  1. Свържете вашия iPhone към компютъра и стартирайте iTunes.
  2. Веднага след като iPhone се определи в програмата, изберете иконата с неговото изображение в горния ляв ъгъл, за да отидете в менюто за управление на смартфона.
  3. Меню за управление на IPhone в iTunes

  4. В лявата част на прозореца отворете раздела „Преглед“ и изчакайте няколко минути. Ако актуализацията е намерена, се появява съобщението “За iPhone, актуализиране на настройките на оператора. Изтеглете актуализацията сега? Вие също ще трябва да изберете бутона „Изтегляне и актуализация“ и да изчакате процесът да приключи.

Проверете за актуализации на оператора в iTunes

Ако операторът издаде задължителна актуализация, той ще бъде инсталиран напълно автоматично, не е възможно да се откаже да се инсталира. Така че не можете да се притеснявате - със сигурност няма да пропуснете важни актуализации, а следвайки нашите препоръки, можете да сте сигурни, че всички параметри са актуални.