IOS


Днес потребителите на Apple iPhone на практика премахват необходимостта от установяване на взаимодействие между компютър и смартфон, тъй като цялата информация вече може лесно да се съхранява в iCloud. Но понякога потребителите на тази услуга за облаци са длъжни да се разделят от телефона.

Деактивирайте iCloud на iPhone

Деактивирането на Aiclaud може да се наложи по различни причини, например, за да можете да съхранявате резервни копия качи на компютъра, тъй като системата няма да позволява съхраняването на данни за смартфони и в двата източника.

Моля, имайте предвид, че дори ако синхронизирането с iCloud е деактивирано на устройството, всички данни ще останат в облака, от които, ако е необходимо, те могат да бъдат изтеглени отново в устройството.

 1. Отворете настройките на телефона. От горната страна ще видите името на профила си. Кликнете върху този елемент.
 2. Отворете настройките iCloud на iPhone

 3. В следващия прозорец изберете секцията "iCloud" .
 4. Управление на ICloud операции на iPhone

 5. Екранът показва списък с данни, синхронизирани с облака. Можете да изключите някои елементи или напълно да спрете синхронизирането на цялата информация.
 6. Деактивирайте iCloud на iPhone

 7. Когато прекъсвате свързването на един или друг елемент, на екрана ще се появи въпрос дали да оставите данните на iPhone, или пък те трябва да бъдат изтрити. Изберете желаната опция.
 8. Изтрийте или запазете информацията от iCloud в iPhone

 9. В същия случай, ако искате да се отървете от информацията, съхранявана в iCloud, кликнете върху бутона "Управление на хранилището" .
 10. Управление на съхранението на ICloud на iPhone

 11. В прозореца, който се отваря, можете ясно да видите кои данни се заемат с колко място и също така, като изберете обекта, който ви интересува, изпълнете изтриването на натрупаната информация.

Изтриване на iCloud данни на iPhone

Отсега нататък синхронизирането на данни с iCloud ще бъде спряно, което означава, че информацията, актуализирана по телефона, няма да бъде автоматично запазена на сървърите на Apple.