Вграден браузър Internet Explorer (IE) не на много потребители на Windows, които харесват това и те все повече предпочитат алтернативните софтуерни продукти за гледане на Интернет ресурси. Според статистиката популярността на IE намалява всяка година, така че е съвсем логично да премахнете този браузър от вашия компютър. Но, за съжаление, няма нормален начин напълно да деинсталирате Internet Explorer от операционната система Windows, а потребителите трябва да бъдат удовлетворени от забраняването на този продукт.

Нека да разберем как лесно можете да направите това с примера на Windows 7 и Internet Explorer 11.

Деактивиране на IE (Windows 7)

  • Щракнете върху Старт, след което върху Контролен панел.

Контролен панел

  • След това изберете Програми и функции

Програми и компоненти

  • В левия ъгъл кликнете върху Включване или изключване на функциите на Windows (трябва да въведете администраторската парола на компютъра)

Активирайте или деактивирайте компонентите

  • Премахнете отметката от квадратчето до Interner Explorer 11

Компоненти на Windows

  • Уверете се, че избраният компонент е деактивиран

Деактивиране на IE

  • Рестартирайте компютъра си, за да запазите настройките

След като приключите с тези прости действия, можете да деактивирате Internet Explorer в Windows 7 и вече да не забравяте съществуването на този браузър.

Струва си да се отбележи, че по този начин можете да включите отново Internet Explorer. За да направите това, трябва само да върнете отметката до елемента със същото име, да изчакате системата да преконфигурира компонентите и да рестартирате компютъра